İŞKUR yetkilileri ‘Geleceğim Mesleğimle Elimde’ sloganı doğrultusunda stajyerlerin mesleki bilgi aldıkları işyerlerini ziyaretleri kapsamında; Mehmet Pehlivan Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gençay ile birlikte İŞKUR İl Müdür Vekili Mehmet Uğur Yavuz otomotiv firmalarına misafir oldular.
 
Meslek eğitimi gören gençleri iş başında gözlemleyerek, firma yetkilileriyle öğrencilerin staj programlarının işleyişi, gençlerin ulaşmak istedikleri hedefleri ve eğitimi aldıkları meslekleri hakkında istişarelerde bulundular.
 
İŞKUR İl Müdür Vekili Mehmet Uğur Yavuz ziyarette yaptığı konuşmasında: “İş hayatımızdaki teknik mesleklerde uygulamalı eğitimin çok önemli bir yeri var. İŞKUR olarak mesleki eğitimin hak ettiği yeri bulması, gençlerimizin teknik mesleklere ilgi ve alakalarının artması için gayret gösteriyoruz. Mesleki eğitimimizin tarihi çok eskilere dayanmakla birlikte temeli  ‘Ahilik’ sistemine dayanmaktadır. Bunu sadece eğitim ve öğretim sistemin basit bir parçası olarak görmek yanlış olur.  Bu sistem öğrencilerimize mesleki beceri kazandırırken hayatın kendisine de hazırlayarak kültürel ve ahlaki açıdan da gelişmesini sağlıyor.  Bu noktada katkı veren tüm paydaşlara çok teşekkür ediyorum” dedi. Ziyarette ayrıca firma yetkililerine mesleki eğitime vermiş oldukları katkılar nedeniyle bir teşekkür mektubu takdim edildi.
 


Kaynak: Haber Merkezi