ÇOMÜ’de mezuniyet coşkusu
18 Mart Stadyumunda yapılan etkinliğe çocuklarının mezuniyetini görmek için gelen aileler, tribünleri doldurdu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda mezun öğrenciler tüm stadı tur atarak selamladı. Daha sonra Çanakkale Mehteran Takımı tarafından marşlar seslendirildi. Mini bir konserin de verildiği etkinlikte, mezunlar keyif dolu anlar yaşadı. Fakültelerinde başarılı olarak dereceye giren öğrencilere ise çeşitli hediyeler verildi.
Çanakkale 18 Mart Stadyumu'ndaki mezuniyet törenine, Çanakkale Vali Yardımcı Celil Ateşoğlu, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Kanber Koç, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit ile protokol üyeleri ve öğrenci yakınları katıldı.
“ZOR BİR MARATON BİTTİ”
Törende bir konuşma yapan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, mezun olan öğrencileri tebrik ederek başladığı konuşmasında, “Bugün çok mutlu bir gün yaşıyoruz. Bu günün gururunu yaşıyoruz. Bu mutlu günü bir arada yaşamamıza sebep olan öğrencilerimize teşekkür ederiz. Uzun emekler sonucunda bugün artık meyvelerini almak üzere olan öğrencilerimiz vesilesi ile beraberiz. Öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Zor bir maraton bitti. Öğrencilerimiz, hayatlarının en önemli evrelerinden birini tamamladı. Artık ikinci evreye geçiş zamanı. Artık bunun sonuçlarını ve meyvelerini hem kendiniz hem aileniz hem de özellikle ülkemiz için alma zamanı” ifadelerini kullandı. “Bu millet sizden hizmet bekliyor” diyen rektör Murat, “Artık sizler milletimize emanetsiniz. Bu millet sizden hizmet bekliyor. Hepiniz biliyorsunuz ki eğitim belli süreyle sınırlı değildir. Beşikten mezara kadar ilim anlayışının temsilcileri olarak bugünden sonra çok daha olgun bir şekilde hayatın gerçekleriyle karşı karşıya geldiğinizde daha yoğun çalışmanız gerektiğini lütfen inanın" dedi.
“BİRİNCİ OLARAK MEZUN OLDUĞUM İÇİN ÇOK BÜYÜK ONUR VE GURUR İÇERİSİNDEYİM”
Tüm öğrenciler adına konuşma yapan Güzel Sanatlar Fakültesi birincisi, Grafik Tasarım Bölümü birincisi, ve üniversite birincisi Gülten Kocaman, “Bizler bir mevsimlik çiçek gibi okuldan geçip geçeceğiz. Başkalarının da geçtiği gibi… Ancak mevsim bitecek, bizler başka iklimlerde çiçek açmaya devam edeceğiz ve yeni çiçekler yetiştireceğiz. Voltaire’ın dediği gibi, bahçemizi hiç kurutmayacağız. Sulamaya, güzelleştirmeye devam edeceğiz. Asıl olan da bu değil mi? Güzel Sanatlar Fakültesi birincisi Grafik Tasarım Bölümü birincisi ve üniversitemizin birincisi olarak, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden birinci olarak mezun olduğum için çok büyük onur ve gurur içerisindeyim. Ancak bu birinciliğin arkasındaki tabloda doğduğum andan beri beni yalnız bırakmayan, her zaman, her yanlışımda ve her doğrumda, her kararımda benim yanımda olan, karşılık destek veren annem var. Bu birinciliğinde arkasında hayatımda tanıdığım en güçlü kadın, hep önüme bakmam için bana güç veren, idolüm ablam Ayşe var. Bu birinciliğin arkasında maddi, manevi desteklerini esirgemeyen koca yürekli adamlar, babam ve abim var. Desteklerini esirgemeyen, beni yalnız bırakmayan arkadaşlarım, Çanakkale’deki ailem öğretmenlerim var. Bana emeği geçen güzel ailem ve bu güzel insanlar, hepinize çok teşekkür ederim. Sevgili sınıfım, yine tekrar bir araya gelebilir miyiz bilmiyorum. Bildiğim bir şey var, nerede olursak olalım birbirimizi asla unutmayacağız. Birbirimizin hüznü, sıkıntısı hepimizin olacak. Birimizin başarısı hepimizi gururlandıracak. Ülkemizin geleceğinde bizim de imzamız olacaktır ve eminim ki grafik tasarım bölümü bizlerin emekleriyle, çabalarıyla hak ettiği yere gelecektir. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, bu güzel ve onurlu günün asla unutulmamasını diliyorum. Gelecek hepimize mutluluk getirsin. Bu duygu ve düşüncelerle, beni bu kutsal vatan topraklarına, bu toprakların aziz milletine layık bir birey olarak yetişmemde emeği geçen aileme, öğretmenlerime, ecdadıma, tüm aziz şehitlerimize ve Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkürlerimi borç bilirim. Son olarak iyi ki varsınız ve benim yanımdasınız canım ailem, saygılarımla” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Konser, diplomaların dağıtımı ve 7 bine yakın öğrencinin keplerini havaya fırlatmasıyla mezuniyet töreni sona erdi.
Dilek Akşen