Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce partisinin il binasını açmak üzere geldiği Çanakkale'de eski partisi CHP’yi seçim sürecinde kendisini yalnız bıraktığını söyleyerek eleştirilerini sıraladı. Geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden söz eden İnce; “Sistemleri çöktü, bana bilgi veremediler. Sonra da iftirayı bana attılar. Bunlar da benim hakkım var. Bunlara hakkımı helal etmiyorum” diye konuştu.  Sözlerinin ardından konuşma yaptığı platformdan il binasının açılışını partililerle birlikte yaptı.
 
 
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce partisinin Çanakkale il başkanlığı açılışını yapmak için geldiği kentte yoğun ilgi ile karşılandı. Çanakkale'de önce Gelibolu'ya gelen İnce, Gelibolu'dan Lâpseki'ye geçti. Lâpseki'de il başkanı tarafından karşılanan Muharrem İnce, ilçelerin oluşturduğu konvoy ile Çanakkale merkeze geldi. Cumhuriyet meydanı yakınında seçim otobüsünü durduran genel başkan önce esnaf ziyareti yaptı. Ardından Cumhuriyet meydanı  yanında kurulan platformun üstünden Çanakkalelilerle buluştu. Konuşmasının ardından platformun üstünden Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Mehmet Ali Çelebi ve Memleket Partisi Genel Başkan Vekili, Parti Sözcüsü Gaye Usluer, Memleket Partisi Kurucular Kurulu üyesi ve Antalya İl Başkanı Hüseyin Baraner, Disiplin kurulu üyesi Muharrem Yıldız, ve Memleket Partisi Çanakkale İl başkanı Hülya Dağhan ile birlikte kurdele keserek  partinin il başkanlığını açtılar.
 
 
Açılıştan önce konuşan Muharrem İnce hem hükümeti hem muhalefeti eleştirdi, hükümeti 19 yıldır iktidar sürecini eleştiren  İnce konuşmasında şunları kaydetti ; ‘’Sosyal mesafeye biraz önem verirsek, mitinglerimiz daha sonra bu açılış bu daha antrenman mitinglerimizi yapacağız daha sonra, Değerli Çanakkaleliler 17 Mayısta İçişleri Bakanlığında dilekçemizi verdik.19 Mayısta ’da ilk gezimizi Samsun'a yaparak partimizi kurduk. Bugün 15. il binamızı açıyoruz. Dün Edirne'yi açtık, Tekirdağ'ı açtık bugün Çanakkale'deyiz, Herhalde bir ay içerisinde 50’yi geçeriz. Ve 18 Eylül'de Kurultayımız yapacağız. Allah'ın izni ile ve kurultaya yaptıktan sonra seçime katılma hakkını elde edeceğiz. Ben şimdi sizlere bir özet yapayım Türkiye'nin bir özetini 18 yıldır, 19 Yıldır bir iktidar var. 19 yılın sonunda geldiğimiz nokta şudur. Tarımımız çökmüştür. Hayvancılığımız bitmiştir. Gübre fiyatları yüzde 200 artmıştır. Ekim alanları yüzde 15 azalmıştır. Çiftçi pahalıya mal etmektedir, tüketici pahalıya yemektedir. Çiftçi halinden memnun değildir emekli memurda halinden memnun değildir. Tarımın geldiği nokta bu Türkiye'de Müslümanlar kurban bayramında Angus kesiyor. Eğitimin geldiği nokta daha da berbat, 40 matematik sorusundan gençlerin doğru yanıt ortalaması 5, 2 milyon 400 bin gençten ortalama 5 cevap yapılıyorsa, o çocuklar telefon yapamaz, araba yapamaz aya gidemez, o Recep beyin hayalleri olur o aya gitmek. Pazartesi doğalgaz buluyor. Salı muhalefet ile kavga ediyor. Çarşamba aya gidiyor. Perşembe altın buluyor. Cuma cami açılışı yapıyor. Türkiye için bu sürdürülebilir bir durum değildir. Türkiye bunu daha fazla kaldıramaz.’’ dedi.
 
İnce, hakkında devam eden seçme ve seçilme hakkının alınması istenilen davayla ilgili de, "Bu savcı iki şey yapmak istiyor olabilir. Bir, saraya yaranmak isteyebilir. İkincisi, Silivri duruşmalarında FETÖ üyesi olan, şimdi hapiste olan mahkeme heyetini, onlara zorluk çıkardığım için FETÖ'nün intikamını alıyor olabilir benden. Hangisi olursa olsun, vız gelir, tırıs gider, mücadeleye devam. Bizim de söyleyecek sözümüz var elbet. Herhalde bu savcı beni mafyadan 10 bin dolar alan siyasetçilerle karıştırdı. Bak savcı sana sesleniyorum, yüreğin ne kadar varsa gereğini yap. Ergenekon davaları sırasında, bir subayın Mustafa Balbay'ın eşini ittiği, kendisinin de bu nedenle müdahalede bulunduğunu belirterek, "Biz seyirci kısmındayız. O arada bir görevli subay, Mustafa Balbay'ın eşini itti, 'Geri çekilin' dedi. Ben de oradaydım, gözümün önünde bir kadının itilmesine gönlüm razı olmadı, 'O elini kırarım' dedim, lafımın arkasındayım, geri vites yok" dedi.
Muharrem İnce diğer bir başlık olarak eski partisi CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na seslendi. Geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden söz eden İnce; Eski partisi CHP’yi eleştirerek “Sistemleri çöktü, bana bilgi veremediler. Sonra da iftirayı bana attılar. Bunlar da benim hakkım var. Bunlara hakkımı helal etmiyorum” diye konuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı televizyonda tartışmaya çağırmasını hatırlatarak, "Bugünlerde Sayın Kılıçdaroğlu sıkça söylüyor, Sayın Erdoğan gel televizyonda tartışalım diyor. Benim de bir teklifim var. Sayın Kılıçdaroğlu, beraber televizyona çıkalım ben CHP’den neden ayrıldım. Milletin gözünün önünde bir tartışalım. Kim haklıymış görelim. Millet kime hak verirse, kabul, kapatırız dükkânı canını sıkma. Ama emin ol sen dükkanı kapamak zorunda kalırsın.” diye konuştu. Konuşmasının ardından konuşma yaptığı platformda il başkanlığının açılışını yapan Muharrem ince, ardından içerisine girdiği il binasında Partisinin Çanakkale İl Başkanı Hülya Dağhan ile birlikte fotoğraf verdi. Girişte ve çıkışta yoğun bir kalabalık ile il binasına giriş yapan ince Pandemiden dolayı il binasında fazla süre kalmadan ayrıldı.
 
Açılışa ilişkin değerlendirme yapan partililer ise gazetemize özel değerlendirmeler yaptı;
 
Memleket Partisinin Açılışında yer alan Memleket Partisi Genel Başkan Vekili, Parti Sözcüsü Gaye Usluer; ‘’Çanakkale'de olmak çok güzel bir şey, bu atmosfer ve ruh bize memleket adına ve partimiz adına umut veriyor. Umarım biz bu atmosferi hep yaşatacağız’’ dedi.
 
Memleket Partisi Çanakkale İl Başkanı Hülya Dağhan; ‘’ Çanakkale'miz için memleketimiz için hayırlı olsun, Allah mahçup etmesin, memleket için bu zamana kadar çalıştık bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz
 
Memleket Partisi Disiplin Kurulu Üyesi Muharrem Yıldız; ‘’Bugün memleket adına ve partimiz adına, Çanakkale adına güzel bir gün her geçen gün her açılışta bu ümidimiz daha da artmakta, İnceye olan bu ilgi, beni önce ülkem sonra partim adıma sevindirdi’’ dedi.
 
Memleket Hareketi Çanakkale Merkez İlçe Sekreteri Bulut Can; ‘’ Gençlik adına sevindirici ve güzel bir gün inandığımız bir şey varsa o bu ülkenin gençliğinin daha iyi yerlere varması gerektiği, bunun için çabalayan bir genel başkana sahibiz bu bizim için enerji kaynağı, umarım ülke için memleket için partimiz hayırlı olur dedi.
 
 
İbrahim Akın Kazancı