CHP Yalova milletvekili olduğu sırada Ergenekon davasının 8 yıl önceki duruşmasında bir subayı iteklediği iddiasıyla hakkında dava açılan Muharrem İnce için savcılık, seçme ve seçilme yasağı istedi. Memleket Hareketini, Memleket Partisine dönüştüren siyasette sözünden oldukça bahsettiren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce hakkında istenen siyasi yasağa birçok kesimden tepki geldi. Çanakkale İl Başkanı Hülya Dağhan ve Memleket Partisi Kurucusu ve Disiplin Kurulu üyesi Muharrem Yıldız gazetemize özel ortak bir açıklama yaptılar. İstenilen siyaset yasağına sert çıkarak; ‘’Silivri Savcılığınca Genel Başkanımız Muharrem İnce için istenen, ceza tamamen siyasidir.’’ dediler.
 
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP grup başkanvekili olduğu dönemde FETÖ kumpaslarından Ergenekon davasını izlemek üzere İstanbul Silivri'deki duruşmaya katılmıştı. İnce duruşmada çıkan tartışma sırasında, salonda görevli üsteğmeni kendisine müdahale etmeye çalışması üzerine ittirmişti. Bunun üzerine İnce hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 2016 yılında anayasada yapılan değişiklikle İnce'nin dokunulmazlığı kaldırılmış ve dava açılmıştı.

Davada yaşanan yeni bir gelişme ile iddianamede, Muharrem İnce'nin görevi yaptırmamak için direnme suçundan 3 yıla kadar hapsi istendi. Silivri'de görülen davanın 1 Temmuz'daki son celsesinde savcı, esas hakkında mütalaasını açıkladı. Savcı, İnce'nin “kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme” suçundan cezalandırılmasını ve TCK'nın 53. Maddesi uyarınca seçme-seçilme hakkından yoksun bırakılmasını istedi.
 
Yeni bir siyasi parti olan Memleket Partisini kuran ve il örgütlerini açmak için her gün şehir şehir gezen Muharrem İnce hakkında istenen seçme ve seçilme hakkının alınması talebine sosyal medya üzerinden sert çıkarak cevap verdi. İnce; ‘’Siz maklubeye kaşık sallarken, biz Silivri’de Fetö kumpaslarına direndik. Saray yargısı eliyle siyasi yasak öngören bu kumpasa da direniriz. Savcıya, hakime ve onlara talimat verenlere sesleniyorum: Hodri Meydan, ceza vermezseniz namertsiniz. Ferman sizinse meydanlar bizimdir.’’ dedi.
 
Çanakkale İl Başkanı Hülya Dağhan ve Memleket Partisi Disiplin Kurulu Üyesi Muharrem Yıldız’da Muharrem İnce için istenen ceza hakkında tepki göstererek; Silivri Savcılığınca Genel Başkanımız Muharrem İnce için istenen, ceza tamamen siyasidir’’ dedi. Gazetemize özel orak bir değerlendirme yapan Memleket partili Hülya Dağhan ve Muharrem Yıldız açıklama yaptı.

“MEMLEKET PARTİSİ GENEL BAŞKANI MUHARREM İNCE HAKKINDA ASILSIZ GEREKÇELERLE DAVA AÇILIYOR”
Yaptıkları yazılı açıklamada; ‘’Muharrem İnce sekiz yıl önce, Silivri’de yürütülen Ergenekon kumpası davalarına neden gitmiş?  “Türk ordusuna karşı yapılan akıl almaz FETÖ kumpasına dur demek için.” “Kahraman ordumuzun, subaylarına yapılan haksızlıklara tepki göstermek için.” Öyle bir dava ki, Türk ordusunu yok etme planlarının yaşama geçirildiği, dönemin muktedirlerinin himayesinde, Fetö’nün her türlü hileye pervasızca başvurduğu bir dava. Böylesi bir durumda yurtsever bir milletvekili olarak, Muharrem İnce ne yapmalıydı? Birçok suya sabuna dokunmaktan korkan siyasi gibi durup olan biteni mi izlemeliydi? Sonra ne olmuş o davanın yargıçlarının Fetöcü oldukları anlaşılmış. Anlaşılmış diyorum, bu belki bu gün ülkeyi yönetenler ve onlarla işbirliği yapan bazı muhalefet siyasetçileri için geçerli. Muharrem İnce ve onun gibi birçok yurtsever, o gün de bu işin bir Fetö kumpası olduğunu biliyorlar ve yaşananların Türk Ordusunu zayıflatma projesi olduğunu haykırıyorlardı. Şimdi üstünden sekiz yıl geçmiş ve Fetö terör örgütünün kumpasları karşısında susmamış olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce hakkında asılsız gerekçelerle dava açılıyor. Demek ki, Fetö ya da Fetö zihniyeti hala ülkeyi yönetenler ve onların güdümündeki bazı yargı unsurları tarafından canlı tutulmaya çalışılıyor.

“MUHARREM İNCE BİR PARTİNİN GENEL BAŞKANI OLMANIN  ÖTESİNDE BİR DEVLET ADAMIDIR”
Muharrem İnce bir siyasetçi ve bir partinin Genel başkanı olmanın çok ötesinde bir devlet adamıdır. Onun benzer durumlarda kendi siyasal ikbalini hiç düşünmeden, ülkesi için gereğini yaptığı birçok örnek davranışı vardır. Bilindiği gibi Muharrem İnce 1 Mart teskeresinin reddi oylamasında birçok diğer yurtsever milletvekili gibi ön saflardaydı. Bu teskerenin reddidir ki, Türkiye tarihinin en onurlu  sayfalarından biridir. Teskerenin reddi sonrasında gelen ve Fetö ve işbirlikçi iktidar tarafından yürütülen, Türk Ordusunun itibarsızlaştırma projesi olan, bu kumpas davalarına başta Genel Başkanımız birçok yurtsever karşı çıkmıştır. Silivri Savcılığınca Genel Başkanımız Muharrem İnce için istenen, ceza tamamen siyasidir. Bir taraftan 1 Mart teskeresi ve ardından gelen Ergenekon Kumpas Davalarındaki dik duruşu için Sayın İnce’ye bedel ödetilmeye çalışılıyor. Diğer yandan, ülkeyi yönete(meye)n iktidar ve ona destek olan muhalefet, Memleket Partisinin günbegün halkın gözünde gerçek değerini bulmasından rahatsız olmaktadır. Ancak bu ülkenin toprakları, kendine sahip çıkacak birçok evlat yetiştirmiştir. İşte Muharrem İnce o yurtseverlerin başında gelmektedir.’’ ifadeleri yer aldı.
Savcılığın istediği siyasi hakların alınması üzerine Memleket Partisi milletvekilleri de istenen cezaya ilişkin sert açıklamalar yaptılar.

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Parlamento Sözcüsü Mehmet Ali Çelebi; ‘’Fetö’ye yağ çekenler siyaset yapacak. Genel Başkanımız Muharrem İnce için duruşma salonuna gelip direndi diye siyaset yasağı istenecek. Yok öyle yağma! Kumpasa geçit yok! İnce yürüyüş devam edecek! Memleket ayağa kalkıyor! Türkçe olimpiyatlarında yağ çekmedik, Silivri’de omuz omuza direndik. Bunun için Genel Başkanımız Muharrem İnce’ye siyasi yasak istemek kime hizmettir! Fetö’ye direnmek suçsa bu suçu işlemeye devam ediyoruz. Korkunun ecele faydası yok. İnce yürüyüş devam edecek.’’
Memleket Partisi Genel Başkan Vekili, Parti Sözcüsü Gaye Usluer; ''Korku dağları sarınca Abanın altındaki sopa gösteriliyor Silivri savcısı, Muharrem İnce'nin seçme-seçilme hakkından yoksun bırakılmasını istedi’’

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yalova Milletvekili Özcan Özel; ‘’Zamanı gelmiş bir fikri engelleyecek hiç bir güç yoktur! Eğilmeyen başımız, bükülmeyen bileğimiz ve susmayan dilimizdir Muharrem İnce!’’
 
İbrahim Akın Kazancı