Hem 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi, hem de Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi’nden mezun olan öğrencilerin dönüşleri aynı haftaya denk gelince ne uçak seferlerinde, ne de otobüs seferlerinde boş yer kalmadı.  Demokrasinin gereği olarak sandığa  gidecek olan vatandaşa kilometreler engel olamadı.
Öte yandan, yazıhaneleri dolduran vatandaşlar ve gençlerin yanı sıra Feribot için de Cuma akşam saatlerinden itibaren kuyruk oluştu.
23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi ve mezun öğrencilerin dönüşleri aynı haftaya gelince ne uçak seferlerinde ne de otobüs seferlerinde boş yer kalmadı.
Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı, İlçeler ve Merkez İlçe Başkanlıkları ile birlikte Çanakkale’den 3 Bini aşkın seçmeni Cumartesi günü saat 10.00’dan itibaren otobüslerle İstanbul’a götürecek.
190 KİŞİLİK UÇAK GİDİŞ GELİŞ DOLU
Dardanel Turizm Firma Yetkilisi Zafer Güneş,  “23 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek seçimden dolayı seferlerimiz geliş gidiş olmak üzere doldu.  Genelde hafta sonları zaten seferler doluyor ama bu hafta talep çok arttı.  İstanbul’da yaşayan ama Çanakkale’de olan seçim münasebeti ile gitmek isteyen vatandaşların yoğun bir talebi var.  190 kişilik uçakta, Cuma günü için sefer dolmuş durumda, Pazar günü için de dönüş uçağımız dolmuş durumda.  Bu da Türkiye’de demokrasinin yaşaması gerektiğini, vatandaşımızın demokrasiye olan bağlılığını gösteriyor.  Bu da ülkemiz için önemli bir şey” dedi.
OTOBÜS FİRMALARINDA İSTANBUL’A BİLET YOK
Seyahat firması görevlisi Ahmet Özçelik, “Otobüslerimizde yer yok.  Bu hafta, mezuniyet ve seçimlerden dolayı çok aşırı bir talep aldık.  Yazıhaneler gördüğünüz gibi çok kalabalık” derken,  başka bir firmanın görevlisi Mustafa Ödemiş, “İstanbul seçimleri ve mezuniyetlerin etkisi ile Cuma Cumartesi ve Pazar günlerinde İstanbul yönüne çok ciddi bir talep var, şu anda hiç boş yerimiz yok.  Bunun haricinden İzmir Ankara ve Adapazarı yönünde de çok ciddi talep var. Otobüslerimizde hiç boş yer yok” dedi.

Özel Haber: Dilek Akşen