Çanakkale'de uzun süredir düğünlerde müzisyenlik yapan Murat Çağlayan müzisyenlerin durumu ve 1 Temmuzdan itibaren normalleşme sürecine girilmesi ile ilgili değerlendirmeler yaptı. Düğün sektörü ile değerlendirme yapan Çağlayan ’’Eylül ayında tekrar bir kapanmayla karşı karşıya kalınırsa zaten hala sorun yaşayan sektör için yine sıkıntılı bir süreç başlar’’ dedi.

Değerlendirmelerine devam eden Murat Çağlayan; ‘’Kültürel, sosyal ve eğlence hayatımızdaki yasakların biraz daha esnetilerek ayakta kalma ve yaşam mücadelesi veren müzik emekçilerinin artık yok sayılmadan, zaten yetersiz kalan yardım ve desteklerden ziyade alnının teriyle iş yapabilme, çalışabilme şartlarının yerine getirilmesi gerek” dedi.
 
Pandemi sürecinde büyük sıkıntılar yaşayan birçok sektör gibi, müzik sektörü de derinden etkilenmişti. Müzisyenlerin bu süreçte durumu ve 1 Temmuz'dan sonraki süreç ile ilgili gazetemize özel değerlendirmeler yapan Murat Çağlayan; ‘’Umuyoruz ki geçen sene yapılan hatalar bir daha yapılmaz ve aşılamanın da etkisiyle Ekim-Kasım ayı sonuna kadar nişan-düğün sezonu devam eder. Şayet geçen seneki gibi Eylül ayında tekrar bir kapanmayla karşı karşıya kalınırsa zaten hala sorun yaşayan sektör için yine sıkıntılı bir süreç başlar’’ diyerek önümüzdeki sezon sonuna kadar sürecin çok önemli olduğunu vurguladı.

“MÜZİK  EMEKÇİLERİ ARTIK YOK SAYILMASIN”
Değerlendirmelerine devam eden Murat Çağlayan; ‘’Kültürel, sosyal ve eğlence hayatımızdaki yasakların biraz daha esnetilerek ayakta kalma ve yaşam mücadelesi veren müzik emekçilerinin artık yok sayılmadan, zaten yetersiz kalan yardım ve desteklerden ziyade alnının teriyle iş yapabilme, çalışabilme şartlarının yerine getirilmesi gerektiğini söylemiştik. Açıklamayla birlikte 1 Temmuz itibariyle normalleşme sürecine giriyoruz. Haziran ayını da kaybeden sektör için bu artık beklenen ve olması gereken bir açıklamaydı. 14-15 aydır çalışma imkânı bulamayan müzisyenler psikolojik ve maddi olarak dayanma sınırının eşiğine gelmişti. Uzun bir süredir iş yapamayan müzik sektörü ve müzisyenlere nefes aldıracak ve mutlu eden bir gelişme oldu. Umuyoruz ki geçen sene yapılan hatalar bir daha yapılmaz ve aşılamanın da etkisiyle Ekim-Kasım ayı sonuna kadar nişan-düğün sezonu devam eder. Şayet geçen seneki gibi Eylül ayında tekrar bir kapanmayla karşı karşıya kalınırsa zaten hala sorun yaşayan sektör için yine sıkıntılı bir süreç başlar ve toparlanması daha da güçleşir. Müzik sektörü ile ilgili alınan kararların birbirinden değerli müzisyenlerin, müzik emekçilerinin sahne sanatçılarının aylarca maruz kaldığı zorlukları göz önünde bulundurup, müziğin, sanatın ve sanatçının önemini anlayarak, rasyonellik içerisinde alınması gerekir. Mademki müzik ruhun gıdası, müziğin susmaması için çalması gerekir.’' şeklinde konuştu.

İbrahim Akın Kazancı