Türkiye’nin, İstanbul Sözleşmesi’nden  resmi olarak çıkacağı tarih olan 1 Temmuz 2021’e kadar eylem ve etkinliklerini hızlandıran İstanbul Sözleşmesi’ni Uygula Kampanya Grubu eylem takvimi kapsamında bugün “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” mitingi düzenledi. Çanakkale Kadın Platformu Bileşenleri mitinge destek vermek için bugün Mümtaz Pirinççiler Meydanı’nda toplanarak, “Haklarımıza, sözleşmemize göz dikenlere sesleniyoruz: İstanbul Sözleşmesi’ni nasıl kazandık ise öyle savunmaya devam edeceğiz! İstanbul Sözleşmesi’nden değil, önümüzden çekilin” açıklamasında bulundu. 

Çanakkale Kadın Platformu üyeleri,  geçtiğimiz cumartesi günü Mümtaz Pirinçciler Meydanında bir araya gelerek, basın açıklaması gerçekleştirdi.  Çanakkaleli kadınlar İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Açıklamayı, Çanakkale Kadın Platformu Bileşenleri adına Çanakkale Tüm Bel-Sen Kadın Sekreteri Burcu Yeter okudu.

Kadınlar Türkiye’nin  İstanbul Sözleşmesi’nden çıkacağı tarih  olan  1 Temmuz 2021’e kadar ve sonrasında hemen her ilde çekilme kararına karşı eylemlerinin süreceğini dile getirdi.

“BİRBİRİMİZE GÜVENİYORUZ, BİRLİĞİMİZE GÜVENİYORUZ”
Sloganlar ve alkışlar eşliğinde okunan açıklamada, “Şiddetin, kadın katliamının, tecavüz ve tacizlerin artarak sürdüğü, kadına karşı tüm şiddet biçimlerinin sıradanlaştırıldığı, LGBTİ+’ların sistematik olarak hedef gösterildiği bir ortamda, sözleşmenin kaldırılmasını gündeme getirmek tüm bu suçlara zemin hazırlamak demektir. Bu girişimin arkasından, 6284’ün etkisiz hale getirilmesi, boşanan kadının yoksulluk nafakasının kısıtlanması, çocuk istismarcılarının affedilmesi, tecavüzcü ile evliliğin yeniden getirilmesi ve evlilik yaşının 16’nın, çocuklarla cinsel ilişki yaşının ise 15’in de altına indirilmesi, şiddet suçlarında belge istenmesi, çocuk cinsel istismarı, tecavüz ve kadına karşı şiddet suçlarında “somut delil” aranması, aile arabuluculuğu gibi temel haklara saldırıların gündeme alındığını biliyoruz.
Açık açık ilan ediyoruz: kazanılmış haklarımızın hiçbirinden vazgeçmiyoruz..Polonya’dan Macaristan’a, Arjantin’den Sudan’a uzanan mücadelemizi büyütmek,  neşemizi, arzularımızı doya doya yaşadığımız bir dünya için, rengarenk var oluşumuzda bir tek rengimizi soldurmamak, aramızdan bir tek kişinin eksilmeyeceği bir yaşamı inşa etmek için var gücümüzle çalışacağız! Birbirimize güveniyoruz, birliğimize güveniyoruz!

Haklarımıza, sözleşmemize göz dikenlere sesleniyoruz: İstanbul Sözleşmesi’ni nasıl kazandık ise öyle savunmaya devam edeceğiz! İstanbul Sözleşmesi’nden değil, önümüzden çekilinifadelerine yer verildi.

İbrahim Akın Kazancı