Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuarı 1. yıl kutlamaları gerçekleşti. Bu törende dünyaca ünlü keman sanatçısı Çanakkaleli Cihat Aşkın'a Kültür, Sanat ve Müzikte Çanakkale'ye Değer Katanlar” ödülü verildi. Ödülü ÇOMÜ rektörü Prof. Dr. Sedat Murat takdim etti.  

Sunuculuğunu Erol Küçükaksoy’un üstlendiği etkinlik saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Etkinlik ÇOMÜ  rektörü Sedat Murat, Devlet Konservatuarı Müdürü Uğur Türkmen ve kurucu müdür Yılmaz Küçüköncü'nün konuşmalarıyla devam etti.  2020-2021 eğitim öğretim yılında öğrenci alımına başlayan ÇOMÜ Devlet Konservatuarının ilk öğrencileri sahneye çıktı ve hazırladıkları eserleri seslendirdiler.  Performansların ardından Cihat Aşkın belgeselinden bir kesit izlendi ve Cihat Aşkın sahneye davet edildi. 

Hem doğu, hem de batı dünyasına hakim olan ve ayakları dünyanın iki kıtasına basmış bir kültür insanı olarak şekillenen kimliği ile Türk keman okulunun uluslararası temsilcisi olarak tanınan Cihat Aşkın konuşmasında Çanakkale’nin önemine vurgu yaptı. Ardından kemanıyla Sarı Gelin, Çanakkale Türküsü ve Haydar Haydar adlı eserlerin kendi düzenlemelerini içeren mini bir dinleti gerçekleştirdi.
Törenin ardından Cihat Aşkın, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi akademisyenleriyle bir araya geldi. Sedat Murat ve üniversite yönetimi ile görüş alışverişinde bulundu. 
 
Çanakkale’ye Değer Katanlar Ödülü alan Aşkın, “Bana bu ödülü layık gördükleri için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve Konservatuar Müdürü Prof. Dr. Uğur Türkmen’e çok teşekkür ederim. Çanakkaleli olmak ayrıca bir onurdur. Bundan sonra da Çanakkale’ye hizmetlerim sürecek ve gelecekte daha farklı anlamlar kazanacaktır” dedi.

Ogün İnal