Çanakkale 18 Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün 1.kuruluş yıldönümü İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

Etkinliğe ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, rektör yardımcıları, ana bilim dalı başkanları ve öğretim üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Pelin Kanten enstitünün bir yıllık faaliyet raporu ve hedefler konusunda bir sunum gerçekleştirdi.  ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat yaptığı konuşmada, enstitünün bir yıl gibi kısa bir sürede ülkedeki tüm üniversiteler içerisinde faaliyetleri ve çalışmaları nedeniyle adını duyurmasından ve ikinci sırada bulunmasından dolayı Enstitü Müdürü Prof. Dr. Pelin Kanten'e, Müdür Yardımcısı Yener Pazarcık'a, Enstitü Sekreteri Arzu Süngü' ye ve enstitü personeline, enstitülerin birleştirilmesi ve yeni bir enstitü yapısının oluşturulmasından dolayı süreçteki özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Rektör Prof. Sedat Murat konuşmasının devamında salonda bulunan tüm ana bilim dalı başkanlarına, ÇOMÜ’nün araştırma üniversitesi olması nedeniyle araştırmalarına ve çalışmalarına hız vermelerini ve ülke genelinde isim yapan bir üniversite olması yönündeki çalışmalara hız verilmesi konusunda dileklerini iletti. Rektör Murat yeni dönemde tekrar yüz yüze eğitimin başlamasını arzu ettiğini ve başarının artması konusunda temennilerini de ekledi. Etkinlik yeni dönemde alınacak kararların görüşülmesiyle devam etti.

Hasan Sami Er