Çanakkale Eceabat eski Kaymakamı, Şanlıurfa Siverek Kaymakamı olarak görev yapan Hasan Ongu (40) geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Acı haber Çanakkale'de büyük üzüntü yarattı.

Çanakkale'nin Eski Eceabat Kaymakamı Hasan Ongun’un ani vefat haberi kentte birçok kişi tarafından üzüntüyle karşılandı. Şanlıurfa’nın Siverek Kaymakamı olarak görev yapan Hasan Ongun, rahatsızlığı nedeniyle bir süre önce izinli olarak memleketi Bursa'ya gitti. Evinde dinlendiği sırada kalp krizi geçirdiği bildirilen Ongun, kaldırıldığı hastanede müdahalelere karşı kurtarılmadı. Ongun, geçen yıl Aralık ayında Çanakkale'nin Eceabat ilçesinden Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine atanmıştı.

Ongun’un vefatının ardından Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük, ‘’Yaklaşık 1 yıl beraber çalıştığımız Vali yardımcısı ve Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu’yu dün gece saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu kaybettiğimizi öğrendim. Henüz 40 yaşında, çok genç idealleri olan bir kamu yöneticisiydi. Çok değerli bir insandı. 14 Şubat 2020’de Troya Müzesi’nin ödülünü almak için İstanbul gitmiş ve o sevinci beraber yaşamıştık. Çok üzgünüm. Geride kalanlara sabır ve başlığı diliyorum. Mekânın cennet olsun güzel insan’’ dedi.

Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, ‘’İlçemiz Eceabat'ta görev yapmış olan Sayın Kaymakamımız Hasan Ongu’nun ani vefat haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Kendisine Allahtan rahmet değerli ailesine ve tüm yakınlarına başsağlığı dilerim’’ ifadelerini kullandı.

1903 Çanakkale Beşiktaşlılar Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Genel Sekreteri Süleyman Orhan; ‘’Eceabat Kaymakamı ve Çanakkale Turizm'den sorumlu Vali Yardımcısı Hasan Ongu’yu genç yaşta kalp krizi sonucu kaybettiğimizi öğrendim. Kendisini nitelikli, genç yaşına rağmen tam bir Devlet adamı olarak tanıdım. Allah gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun, Ülkemize ve Çanakkale'mize verdiği hizmetlerden dolayı Allah ondan razı olsun’’ dedi.

Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği Başkanı, İsmet Balkan, ‘’Eceabat Kaymakamı ve Çanakkale Turizm'den Sorumlu Vali Yardımcısı Hasan Ongu’yu genç yaşta kalp krizi sonucu kaybettiğimizi öğrendim. Kendisini nitelikli, genç yaşına rağmen tam bir Devlet adamı olarak tanıdım. Allah gani gani rahmet eylesin mekanı cennet olsun, Ülkemize ve Çanakkale'mize verdiği hizmetlerden dolayı Allah ondan razı olsun’’ dedi.

HASAN ONGU KİMDİR ?
1981 yılında Bursa'da doğan Hasan Ongu, Uludağ Üniversitesi İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 2005 yılında mezun oldu. Ongu, Southampton Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde “Vatandaşlık ve Demokrasi” programında yüksek lisansını tamamladı. Hasan Ongu daha önce şu görevlerde bulundu:  Sulakyurt Kaymakamı (Kırıkkale), Kemah Kaymakamı (Erzincan), Artvin Vali Yardımcısı, Hakkari Vali Yardımcısı.
İbrahim Akın Kazancı