Çanakkale Belediye Meclisi Mayıs ayı birinci birleşimi Altın Yıllar Yaşam Merkezi bahçesinde gerçekleştirildi. Mecliste tam kapanma sonrası Çanakkale için vaka sayılarının düşmesini değerlendiren Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, salgınla mücadelenin aynı süratte devam etmesi gerektiğini belirterek, vaka sayılarında hedeflenen orana ulaşmanın toplumsal çabayla olacağının altını çizdi. Salgınla mücadelede aşılamanın önemine de değinen Başkan Gökhan belediye meclis üyelerinin de aşılama takvimine alınması için adımlar atıldığını kaydedildi.

Çanakkale Belediye Meclisi’nde gündemi değerlendiren Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Filistin meselesinden, şehirde vakaların düşmesine, Beşiktaş’ın şampiyon olmasına kadar birçok konuyu ele aldı. Başkan Gökhan, “Öncelikle Ramazan Bayramı’nı idrak ettik. Geçmiş Bayramınız kutlu olsun, inşallah sağlıkla geçirmişsinizdir. Gerçi kapalıydık evdeydik ama sağlığımızın yerinde olması önemliydi, umarım siz evde ailenizle sağlıklı geçirmişsinizdir diye düşünüyorum. Tabii bizler sağlıkla geçirdiğimiz için şükredebiliriz de ama bayramı acı ile geçiren Müslümanlar vardı. Biliyorsunuz Kudüs'e ve Gazze’de Filistinlilere karşı insanlık dışı İsrail tarafından saldırılar sonucu insanlar hem hayatları kaybettiler, hem de malları da yerle yeksan oldu. Televizyonda maalesef bunları izlemek zorunda kaldık. Şimdi grup başkan arkadaşlarla bir temasta bulunduk onlarında oluru ile bir metin hazırladık, belediye meclisi üyeleri sizler adına müsaadenizle bu metni bilgilerinize sunmak ve ilgililere ulaşması için karar alınmasını diliyorum’’ dedi. 
Metinde ‘’Bu insanlık suçu durumun durdurulmasını ümit ediyoruz’’ sözleri dikkat çekti. Gökhan, diğer başlıklarda yaklaşan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili de, “Bu meclis biraz uzadı bu ay yapamadık Pandemi’den dolayı, yarından sonra Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız var. Şimdiden bu bayramınızı kutluyorum orda anlamlı bir şekilde bayramımızı kutlamaya devam edeceğiz. Bu virüsün kısıtlamalarına karşı elimizden geldiğince özellikle gençlere ve çocuklara bunları anlatmaya gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİNE MECLİS ÜYELERİNİN ACİLEN AŞILANMASININ GEREKTİĞİ İLE İLGİLİ BİR MÜRACAATTA BULUNDUM”
Başkan Gökhan konuşmasının devamında, “Değerli Meclis üyeleri geçenlerde şehrimizin sembol isimlerinden Ali Bakar amcayı kaybettik. Kendisine rahmet diyelim gerçekten sembol bir kişilikti. Epey de da yaşlıydı, tabii üzüldük ama ne yapalım takdiri ilahi, Egemen Ergün üyemiz de o da bir korona rahatsızlığı geçirdi, geçmiş olsun. Bu arada ben Türkiye Belediyeler Birliği’ne meclis üyelerinin acilen aşılanmasının gerektiği ile ilgili bir müracaatta bulundum. Şu anda bir sonuç yok ama sonuçta biz istesek de, istemesek de meclis yapmak zorundayız. Er de olsa, geçte olsa meclis toplanıyor. İyi kötü biz belediye meclisini bahçede yapıyoruz ama bu imkanı olmayan yoğun meclisler var. Meclis üyeleri aynı zamanda vatandaşlarla bir araya geliyor. Türkiye'de kaç tane meclis üyesi vardır ki? Biz belediye meclisi üyelerin ilk önce aşılanması gerektiğini düşünüyoruz ‘’ dedi.

“İNSANLAR KÜMELEŞİYOR”
Çanakkale’nin risk haritasında en fazla riskli olan iller arasında yer aldığını belirten Başkan Gökhan,  “Ama alınan tedbirler ile az vaka olan iller arasına indik. Şu an yüz binde 100 rakamındayız, umarım daha da aşağı ineriz, çünkü bu rakamın 10 olması gerekiyor. 10’ a kadar düşmesi gerekiyor. Ama 50 olması da sayılamayacak kadar yararı olacağını söyleniyor. Bir kapanma yaptık ama ne kadar yaptık ne kadar faydalı oldu. Umarım olmuştur. Örnek olarak söyleyelim Kordon kapalı, kordonlar kapalı eyvallah ama buradan çıkışta bir AVM’ye uğrayın görün bakalım, bir çarşıya gidin bankaları görün durumun nasıl olduğunu kordonların kapanmasının işi nasıl çözdüğünü sizde takdir edersiniz sonuç itibariyle insanlar kümeleşiyor’’ dedi.
Troya Müzesi’nin Avrupa Müze Forumu Tarafından Avrupa Yılın Müzesi ödülünü kazanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Gökhan, “ Onu da tebrik ediyoruz. Mimarını vesile olan herkesi Kültür Turizm Bakanlığını onları da tebrik ederim. Malum ben her ne kadar Galatasaraylıysam biz kibar centilmen bir insan grubuyuz, bu nedenle Beşiktaşlı arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz ve Şampiyonluklarını ve çifte şampiyonluklarını biliyorsunuz kadın futbol şampiyonu da oldular. Hem kadınlarda, hem erkeklerde şampiyon oldular. Tabii çok enteresan bir lig oldu. 1 gol farkı ile şampiyonluklar beli oldu, sonuçta şampiyon olunmuştur. Tescilleniştir olay bitmiştir. Biliyorsunuz Çanakkale açısından ayrıca sevinçliyiz biliyorsunuz, Beşiktaşlı Sergen Yalçın’ın yardımcılarının da bir tanesi Murat Kaydas, hepsini tebrik ediyoruz ‘’ dedi.  

Ogün İnal