İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Alper Şener, aşılama ilgili yaptığı değerlendirmede Avrupa ülkeleri hastalığı geçirenlere ve aşılananlara yasakları serbestleştirmeyi konuşuyor’ dedi.

TRT Haber Kanalında Satır Başı Programına Katılan Ahmet Görmez'e konuk olan Prof.Dr Alper Şener’in ‘’Avrupa ülkeleri hastalığı geçirenlere ve aşılananlara yasakları serbestleştirmeyi konuşuyor’ sözleri en çok dikkat edilen sözler oldu. Şener ayrıca kısıtlamalarda iki zorlanılan alanları da belirtti.
Şener Programda şunları ifade etti: ‘’Avrupa ülkeleri hastalığı geçirenlere ve aşılananlara yasakları serbestleştirmeyi konuşuyor. Almanya Meclis'te onaylanmış Almanya henüz toplumun yüzde 8'ini aşıladı, biz de yaklaşık yüzde12 bir haftalık kapanmada olgu sayısı yüzde 37, ağır hasta sayısı yüzde 5 azaldı, çok iyi sonuç, Kısıtlamalarda iki zorlanılan alan var; kişisel olarak maske, açık havaya çıkma yasağı Özellikle aşılanmış yada hastalığı atlatanlara açık hava yasağının bir anlamı yok. Serbest hale getirilmesi düşünülmesi iyi olur. Maske ise hala özellikle kapalı alanda çok önemli. Hekimler olarak bile iki tarafta aşılı olmasına rağmen kapalı alanda maskesiz bir araya gelmiyoruz. Çünkü varyant virüsleri yayma olasılığı halen var’’ şeklinde değerlendirmeler yaptı.
Hasan Sami Er