Covid 19 tedbirleri kapsamında İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Salı ve Cuma haricinde Çarşamba günleri kurulan konfeksiyon bölümü, perşembe günü başlayacak 17 günlük kısıtlama öncesinde pazarda diğer çarşamba günlerine göre artış gözlemlendi.

Covid 19 tedbirleri kapsamında İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Salı ve Cuma haricinde Çarşamba günleri kurulan konfeksiyon bölümü hizmet vermeye başlamıştı. Bu haftaki çarşamba pazarında yoğunluğu geçtiğimiz haftalara göre yoğunluk yaşaması dikkat çekti. Yoğunluğun sebebi ise Ramazan Bayramı'nı kapsayacak şekilde 3 hafta süreyle tam kapanma uygulanacağını duyurulmasının ardından vatandaşların uzun süre evlerde kalacağı süreçte alışveriş yapamayacak olmaları, bu bayramda bayram alışverişi öncesinde de son pazar olması sebebiyle pazara ilgi arttı.
 
İlk başlarda satış yapamama kaygısı taşıyan pazarcı esnafı, son kurulan pazarda başka illerden gelen esnaflar olmadığı için rekabet ortamı doğmadığını ve kazançlarının bir nebze daha iyi olduğunu belirtmiş ve  “Başka illerden gelen esnafla rekabet edemiyorduk, şimdi sadece Çanakkaleli esnafı kazanıyor, bu uygulama daha iyi bir düzenleme ile oturabilir, hatta Pandemi sonrasında da sürebilir” demişlerdi. Pazarcıların tahmininde tutması pazarcılar açısından sevindirici oldu.

İbrahim Akın Kazancı