Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Bankası'nın dolar kurunu sabit tutabilmesi için işlem gören 128 milyar dolara ilişkin hazırlattığı 128 Milyar Dolar Nerede? pankartına İlişkin DEVA Partisi Çanakkale İl Başkanı Berkan Karaca’da açıklama yaptı.

CHP’nin Tüm Türkiye’de ve Çanakkale’de parti örgütü tarafından sorduğu 128 Milyar Dolar nerede? yazılı afişler gece saatlerinde kimliği bilinmeyen kişiler tarafından indirilmişti. Bunun üzerine bir tepki de Deva Partisi Çanakkale il Başkanı Berkan Karaca’dan geldi.

Karaca sosyal medyada hesabından şu ifadelere yer verdi: ‘’Ana Muhalefet Partisi İl Başkanlıkları tarafından hazırlanan ve Merkez Bankası’na ait 128 milyar doları sorgulayan afişlerle ilgili “Cumhurbaşkanına Hakaret” suçunun işlendiği gerekçesiyle birçok ilde işlem başlatıldı; gözaltına alınmalar gerçekleşti ve pankartlar söktürüldü. Yargının bağımsız olduğu hukuk devletlerinde, kolluk kuvvetleri ve yargı asla hükümetin siyasi emel ve hedefleri doğrultusunda hareket eden mekanizmalar olamaz. Gerçekleştirilen eylemlerin tamamı hukuka aykırı olup, burada amaçlanan gerçeklerin üstünü örtmek, buna izin vermeyenleri ise gayri hukuki yollarla susturmaya çalıştırmaktır. Hükümetin asıl görevi vatandaşın sorularını cevaplamak ve hesap verebilir olmaktır.’’

Hasan Sami Er