Birçok şehirde kullanılan ve Çanakkale’de Tazı ismiyle hizmete giren elektrikli scooterlar ilgi görürken, tazı kullanıcıları nüfus yoğunluğu olan Kepez’de tazı durağı olmamasından şikayetçi oldu.

Birçok şehirde kullanılan elektrikli scooterlar Çanakkale’de de Tazı ismiyle yollara çıktı. Birçok vatandaşın, özellikle gençlerin ilgisini çeken tazılar çok kullanılmaya başlandı. Şehrin muhtelif yerinden yer alan tazı durakları sayesinde Çanakkale'nin yapısal özelliğinden kaynaklı işlerine giderken bile kullandıkları bir araç haline gelen tazı şehrin adeta gözdesi oldu. Ama bazı vatandaşlar tazının şehrin en fazla dinamik nüfusu olan Kepez’de durak olmaması sebebiyle Yeni Kordonda kullanılan tazının Kepez sahilde kullanılamamasından rahatsız olduklarını belirtti.

Tazı Nasıl Kullanılır?
‘Tazı’ ismiyle duraklarına yerleştirilen akıllı scooterlar telefona indirilen uygulama üzerinden kullanılacak. Tazının yanına git ve üzerindeki QR kodu uygulamaya okutarak kilit açılacak, ardından ayaklığı kaldırarak ayakla üç kez ittirilecek ve gaz düğmesine basılacağı bilgisi hem duraklarda hem de uygulama içinde yer aldı. Kullanımının sona ermesi durumunda ise güvenli bir yere ayaklık açık şekilde parke dildikten sonra, fotoğrafı çekilerek uygulamaya gönderilecek.
İbrahim Akın Kazancı