‘Yarını bugünden fark et’ sloganıyla birbirinden farklı konularda konuşulduğu Türkiye'de genç müteşebbislere işletmecilere vizyon kazandırmayı amaçlayan kongre 8 Nisan Cuma günü gerçekleşti.

 Hibrit olarak “NEXT” tema başlığı ile “Yarını Bugünden Fark Et” sloganıyla düzenlenerek 7. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi kapsamında farklı bakış açıları içeren, yeni kurallar koyan ve uygulayanları buluşturarak, donanımlı nesil odaklı, evrensel hedefleri olan insanı ve teknolojiyi harmanlayıp bir araya getirmeyi hedeflediklerini deklare eden MÜSİAD Türkiye ve dünyanın farklı noktalarından katılacak olan iş insanı, bürokrat, akademi ve kamunun en üst düzey temsilcileri ile ‘NEXT’ ışığında hem bugün hem de yarın için sürdürülebilir çözümler konuştular. 7. Uluslararası Genç İşadamları Kongresi geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşti. Birçok dünyaca tanınan uzmanın konuşmacı ve katılımcıların katıldığı kongrede bazı oturumlar online olarak gerçekleşti. Çanakkale'den de katılımcı olan Çanakkale Genç MÜSİAD Başkanı Salih Can Eriş kongrenin çok genç işletmeciler adına çok faydalı olduğunu ve gelecekte bu gibi organizasyonların süratle devam etmesi gerektiğini vurgulayarak kongrenin Ardından şu İfadeleri kullandı;  ‘'7. Uluslararası Genç İşadamları Kongresinde Çanakkale'yi temsil etmekten gurur duydum. Hedefimiz gençlerin geleceğini bugünden fark etmesiydi.  Atacakları adımlarda her zaman yol gösterici olacağız. İlkelerinden taviz vermeden gelişmeyi hedefleyen; meslekî birikimi ve çağdaş donanımıyla, işadamı ya da üst seviyede yönetici olma istidadı taşıyan gençlerimizle birlikte güzel gelecek inşa edeceğiz” dedi.

Türkiye’nin ekonomik anlamda büyük bir potansiyeli olduğunu vurgulayan Eriş doğru zaman da doğru yerlere doğru yatırımlar uygulandığında Türkiye gelişmiş ekonomilerden çok  farklı bir ülke olmadığının altını çizerek, ‘’Türk ekonomisi bulunduğu konum ile ele alınırsa eşsiz bir yerdir. düşünsenize tarım Turizm ve her şeyin yapılmaya uygun olduğu bir yerde sadece tek tip gelişme ile başarılı olamayız, elbette inşaat olmalı ama o inşaatta çalışanlardan o evlerde yaşayanlara kadar herkes gıdaya ihtiyaç duyar, tatile ihtiyaç duyar unutmamak lazım. Türkiye'nin her anlamda iş gücü alanı olanakları vardır mesele yatırımcı kazandırmak harekete geçmek”’ şeklinde konuştu.

Hasan Sami Er