1 Mart’ta ilan edilen risk haritası, düşük, orta, yüksek, çok yüksek olarak sınıflandırılmasının ardından, illerdeki vaka sayıları ve yeni normalleşme sürecinin ilk bir ayının değerlendirildiği toplantı sonrası çok yüksek riskli grubu teşkil eden kırmızı kategorideki illerin sayısı nüfusun yüzde seksenini kapsayan 58 şehre ulaştı.

Haritadaki endişe verici renk değişimi ve alınan yeni tedbirler ile ilgili İşte Çanakkale Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulunan Dr. Özgür Çalım, “Haritanın kırmızı olacağı baştan belliydi. Herkes birbirini suçlayarak haritada değişim algısını birlikte yarattı. Eğer bu kural tanımazlığa devam edersek Ramazan’da bir araya gelemediğimiz gibi, bayramda da bir araya gelmemiz mümkün olmayacak. Yeni tedbirlere gelince bunlar bence artacak tabii mesela bazı günler hafta sonu yeterli gelmez kurallara uymamaya devam edilirse hiç birimizin istemediği yasaklar gelebilir” diye konuştu.

“HERKES BİRBİRİNİ SUÇLAYARAK HARİTADA DEĞİŞİM ALGISINI BİRLİKTE YARATTI”
Dr.Özgür Çalım, ‘’Beklenilen ve gelmesi beklenen olay en son başımıza geldi bence kimse şaşırmasın, bu haritanın böyle olacağı en baştan belliydi. Kimse yok belli değildi, olmadı filan demesin, herkes birbirini suçlayarak haritada değişim algısını birlikte yarattı, kurallara uymayarak, yeni normal diyerek sanki doğrudan Pandemi öncesi normal hayatımıza döndük. Bazen öyle abarttık ki yasaklı günlerde dahi kurallara uymadan dışarı çıkıldı. Bu mücadele neden verildi ve neden veriliyor, Allah aşkına kimin için veriliyor? Tedbirlere uyun diyenlerin bazen tedbirlere uymayınca neler ile karşı karşıya kaldıklarını gördük, görüyoruz. Bunları görünce insanlar sanki ben kurala uysam ne olacak bak kimse uymuyor diyor oysa kendisi hasta olduktan sonra anlayabilir bu durum yani düşünsenize başkaları hata yapıyor diye bizde mi hata yapacağız, yapmalıyız böyle bir şey olabilir mi? Anlamak mümkün değil, bakın esnaflar uzun bir süreden sonra kapalıydı şimdi tekrar kapanmak istemiyorlar ama eğer bu kural tanımazlığa devam etmezsek Ramazan’da bir araya gelemediğimiz gibi bayramda da bir araya gelmemiz mümkün olmayacak. Yeni tedbirlere gelince bunlar bence artacak tabii mesela bazı günler hafta sonu yeterli gelmez kurallara uymamaya devam edilirse hiç birimizin istemediği yasaklar gelebilir” diye konuştu.

Özel Haber: İbrahim Akın Kazancı