Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınmasının ardından geçen gece saatlerinde Asya piyasalarının açılması ile Türk Lirası Döviz ve Altın karşısında yüzde 15 değer kaybetti. Türk Lirasının değer kaybetmesi üzerine Çanakkale’den CHP, DEVA ve Gelecek Partisi İl Başkanlarından eleştiriler geldi.
 
CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, “ Kimler zenginleşti, kimler fakirleşti?” diyerek ekonomide faiz kararlarını ve artan döviz altın fiyatlarını vurgulayarak hükümetin ekonomi politikasını eleştirdi. Ural, “’AKP'nin yaptıkları her zaman olduğu gibi yine baharla birlikte meyvelerini vermeye başladı. Gram altın: 470,51 TL (%16,26), Dolar 8,39 TL (%16,35) ve Euro 9,87 (%14,98) artış gösterdi. Bu durumda ne oldu, Parası olan birileri Cuma günü bunlardan herhangi birisini satın alıyor ve tatile çıkıyor. Hafta sonu iki gün dinlenip, geceleri deliksiz uyuduktan sonra haftaya %16 gelir elde etmiş olarak başlıyor. Örneğin; Cuma günü 1.000.000 TL verip (1 Dolar=7,21 TL) 138.696 Dolar alıyor. Sonra tatile çıkıp keyif yapıyor. An itibarıyla bu işten 163.659 TL kazanıyor. Yani 57,4 tane asgari ücreti iki gecede kazanıyor. Hal böyleyken, benim Hayvancılık ve Tarımla uğraşan emekçi köylüm, döviz bazlı girdileri yüksek olan yem, gübre ve tarımsal ilaçları, dövizin artışıyla fiyat yükseleceği için fiyat farkıyla alacak. Yem 130 TL/ çuval ilken, ithal girdi maliyeti %50 ise, 130/2=65 TL bununda artışı, 65 x %14,98 = 9,77 TL artış olacak ve fiyat 140 TL/ çuval olacak. Özetle, yem ve gübre 10-15 TL/ çuval, İlaç % 10 zamlanacak. Şimdi soruyorum, kimler zenginleşti, kimler fakirleşti. Atı alan Üskadar'ı geçti, Katar'a vardı. Vah ülkem, vah’’ dedi.

Gelecek Partisi İl Başkanı Yiğit Akkoyun; ‘’Naci Ağbal görevden alındığı için şükranlarını sunuyor, ardından hepimizin hakkında hayırlısını nasip eylesin diye söyleyip gidiyor. Hazine ve Maliye Bakanı görevden ayrıldığını söylüyor, hak ve batılı ayırt etmenin zorlaştığı bir dönem olarak bahsediyor, at izinin it izine karıştığını belirtip en sonunda da Sonumuzu Hayreylesin diye söyleyip kayıplara karışıyor.! Bütün bunlar yaşanılırken de bize sorguladığımız için hain, döviz kurunun arttığının ülkemiz için bir felaket olduğunu faizlerin yüzde 19’a gelmesinin de ülkeyi faiz bataklığına sürüklemiş olmasını eleştirdiğimiz için de bizi vatan hainliği ile suçlayan arkadaşlara cevap olarak, ülkemizin 2 yıl içerisinde geldiği ekonomik sorun ve yönetim krizi apaçık ortada buna çanak tutanlar eleştiremeyenler biz de bu geminin içerisindeyiz.! Geminin batmasına da izin vermeyeceğiz.! Sevmek başka bir şey yanlışa yanlış diyebilmek başka bir şey. Azıcık onurlu bir şekilde elinizi vicdanınıza koyup kötü giden şeyleri eleştirin ki düzeltilmesi için çaba harcansın. Paşam çok yaşa diyerek gelinen nokta tamda burası.! 3 Merkez Bankası Başkanı değişti, Hazine ve Maliye Bakanı değişti, değişmeyen tek şey her geçen gün daha da kötüye gidiyoruz. Esnafımızın da, Ülkemizin de sonuna kadar yanındayız.! Yanlışın karşısındayız” ifadelerde bulundu.
 
DEVA Partisi Çanakkale İl Başkanı Berkan Karaca; ‘’Türkiye'nin geldiği noktayı görünce üzülüyoruz. Ekonomi perişan hale geldi. Ama neden oldu bunları yanıtlamak lazım mesela Merkez Bankası Başkanı bırakın özgür olmayı bağımsız olmayı resmen tek bir kişinin ekseninde hareket ettirilmeye çalışan bir mekanizma haline gelmiş. Genel Başkanımız Ali Babacan'ın dediği gibi Cumhurbaşkanı tıpkı kendisini Varlık Fonuna atadığı gibi merkez bankasına atasın bu iş bitsin bu sayede sorumlu kim biliriz. Ekonominin bu duruma gelmesinde ki durumları görmezsek daha çok bunlar yaşanır. Hatalardan ders çıkarmak yerine hata üzerine hata devam ediyor. Eğer merkez bankası başkanının sürekli değiştirir, İstanbul sözleşmesinde yetki gaspına gidererek sözleşmeden çekilir, adalete liyakata bakmaz iseniz işte geldiğiniz nokta bu olur. Borsa düşer, döviz artar bunun sonucunda ne olur ekonomi iflas edecek duruma gelir. İşsizlik hayat pahalılığı ve birçok negatifliği bu ülkeye yaşatırsınız’’ dedi.

İbrahim Akın Kazancı