ÇOMÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesinden Prof. Dr. Alper Şener TvNet'e konuk olarak virüs hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu.

ÇOMÜ Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Alper Şener sosyal medya hesabından TvNet'e konuk oldum diyerek programda konuşulanları özetledi.

“Bizi neler bekliyor?” sorusuna yanıtlar veren  Alper Şener, ‘’Kapalı alandan uzak duramadığımız sürece virüsün yayılımı devam edecektir, İngiltere ve diğer mutatlarda ki hızlı bulaş durumu da yayılımı kolaylaştırıyor, Bahara girişi iyi değerlendirmek mümkün-kapalı alandan dışarıya çıkış- spor  lazım. Kafe ve restoranlara mümkün olan yerlerde açık alana genişleme izni verilmeli. Bulaşların çoğu toplu taşıma, kafe-restoran, iş toplantısı-ev ziyareti ile oluyor, Aşılama için büyük şehirlere özel bir planlama lazım, çünkü ülkenin dinamosu buralara- her anlamda. Bu sene kasım ayında yeni mutant korona, normal korona, grip aşıları konuşacağız ve uygulayacağız. Salgının kontrolü en önce İsrail, ABD ve İngiltere'de olacak .İngiltere 21 haziranda tüm yasakları kaldırıyor. Toplumsal uyum ve mutabakat, aşı ile bu iş biter’’ diyerek aşılamanın en önemli enstrüman olduğunu vurguladı.

İbrahim Akın Kazancı