18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. yılı resmi kutlama programları için Çanakkale'ye gelen Kültür Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy törenlerden sonra Çanakkale’de turizm ve kültür faaliyetleri hakkında bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, Başkan Yardımcısı Nilgün Gökser, TÜRSAB Çanakkale Körfez BTK Başkanı Ahmet Çelik ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir bulundu.

ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer görüşme ilgili kısa bir değerlendirme yaparak, Kültür Turizm bakanının Çanakkale'deki turizm ile ilgili hedefleri ve öngörüleri hakkında bilgi verdi.
Armağan Aydeğer İşte Çanakkale Gazetesi’ne verdiği bilgide, ‘’18 Mart Deniz Zaferimizin 106. Yıldönümü törenleri kapsamında Çanakkale’ye gelen Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Ersoy ile tören sonrasında Çanakkale turizmi ile ilgili kısa bir görüşme gerçekleşti. Görüşmede Sayın Bakanımız ile Covid 19 Pandemisi’nin sebep olduğu zor sürecin sektördeki etkileri hakkında bilgi verildi. Çanakkale’mizin özellikle 2021 yılında öncelikli dış pazar hedefinin balkan ülkeleri olduğu belirtildi. Sayın Bakanımız Mehmet Ersoy, balkan pazarları için özel çalıştıklarını, başta Bulgaristan, Sırbistan ve Romanya pazarlarımız olmak üzere çok sayıda iletişim ve tanıtım çalışması yürüttüklerini belirtti. Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı TGA’nın bu kapsamda çok sayıda çalışma yürüttüğünü, yerel destinasyonlar ile koordineli çalıştıklarını, GoTurkey web sayfasının tüm dünyada çok büyük beğeni aldığını ifade etti. Sayın Bakanımıza TGA nın yerel destinasyonlarda yapılanmasına çok önem verdiğimizi belirterek, destinasyon pazarlamasının tabandan genele tüm paydaşlar ile birlikte yürütülmesi halinde başarının kaçınılmaz olacağını ifade ettik. Sayın Bakanımıza aynı zamanda Güvenli Turizm Belgesi’nin başarısından bahsederken bu kapsamda sektör çalışanlarının öncelik aşılanma programına alınmasının yurtdışı pazarlardaki basında takdirle yer aldığını belirttik. Sayın Bakan özellikle 1915 Çanakkale köprüsünün faaliyete geçmesi ile Çanakkale turizmindeki yükselişin çok büyük bir ivmeye kavuşacağını öngördüklerini belirtti. Görüşmede ÇATOD Başkanı Armağan Aydeğer, Başkan Yardımcısı Nilgün Gökser, TÜRSAB Çanakkale Körfez BTK Başkanı Ahmet Çelik ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir bulundu’’ diyerek görüşmede geçen konuları ifade etti.

İbrahim Akın Kazancı