26 Kasım İlkokulu'nda uygulanan bu proje, öncelikle otizmli öğrenciler olmak üzere tüm engel grubundaki bireylerin kullanımına yönelik olarak tasarlandı.

Açılış törenine, Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, Gelibolu Belediye Başkan Yardımcısı Burak Batır, Avustralya Başkonsolos Vekili Barış Kaya, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Koordinatörü Recai Başarır, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Çanakkale Müdürü Tuncay Güven, öğrenciler ve veliler katıldı.

Tören öncesinde, folklor ekibi protokol üyelerini okul bahçesinde karşıladı. Gösterinin ardından atölyenin açılışı için salona geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, okul müdürü Cem Kayalı günün önemine dair bir konuşma yaptı. Kayalı, Engelliler Haftası'nın, engelli bireylerin toplumda eşit haklara sahip olması için farkındalık yaratmayı amaçladığını belirterek, “Engellilik sadece fiziksel engelleri değil, duygusal ve sosyal engelleri de içerir. Engelli bireylerimizi de topluma katarak onlarla empati kurmalıyız. Çünkü biliyoruz ki hepimiz birer engelli adayıyız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Gelibolu Duyu Bütünleme Atölyesi'nin açılışı gerçekleştirildi. Oyun alanı, müzik ve çeşitli aktivitelerin yer aldığı atölyenin açılış kurdelesi, İlçe Kaymakamı Bekir Abacı, Gelibolu Belediye Başkan Yardımcısı Burak Batır, Avustralya Başkonsolos Vekili Barış Kaya, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Çanakkale Müdürü Tuncay Güven ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı Koordinatörü Recai Başarır tarafından kesildi.

Açılışın ardından protokol üyeleri, atölyeleri gezerek engelli vatandaşlara yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Ayrıca, öğrencilerin yaptığı eserlerin yer aldığı sergi, piyano resitali eşliğinde gezildi ve eserler incelendi. Bu atölye, Gelibolu'da engelli bireylerin topluma katılımını ve yaşam kalitelerini artırmayı amaçlayan projelerden biri olarak büyük bir adım niteliği taşıyor.


Kaynak: Şahver Banu Çağlak