Akşener, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Çanakkale’ye geldi. Çanakkale’de bir dizi ziyaretlerde bulunan Akşener’e İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Rıdvan Uz, İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, İYİ Parti Adalet ve Hukuk Politikaları Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ve bir çok iyi parti yöneticisi eşlik etti.
 
İYİ parti genel başkanı Meral Akşener Çanakkale programı kapsamında Biga'ya giderek esnaf ziyaretinde bulundu. Akşener'i, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, İl Başkanı Rıdvan Uz, İYİ Parti ilçe başkanı Mahmut Aydemir, Grup Sözcüsü Mehmet Tamer Ergün ve partililer karşıladı. Esnafla yakından ilgilenen Akşener, "Oy istemeye gelmedim. Sadece sizin derdinizi öğrenmeye geldim. Siyasette rekabet olduğunda sizin üzerinizden seçmen velinimet olduğunda bakılıyor. Sizlerden çok şey öğrendim. Esnaf elektrik parasından çok şikâyet ediyor. Kovid ile beraber işlerin çok düştüğünü, kira olan yerlerde stopajdan çok şikâyet vardı. Eleman çalıştırıyorsanız yanınızda onun sigortasından çok şikâyet vardı. Pandemi girdi vaziyet nedir?" diye sordu.

Esnaf ise, faizlerin yüksekliğinden ve işlerin durgunluğundan yakınarak, “Üre gübresi 160 lira, geçen sene 90 lira idi. Yüzde 80 artış oldu. Devletten destek yetersiz. Çiftçi zarar ediyor” diye dedi.

Vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ile karşılanan Akşener’e Biga İYİ Parti Kadın kolları tarafından bir yazma verildi.  Vatandaşlar sorunlarını anlatırken bir çiftçi maliyetlerden ve emekli maaşının yetersizliğinden dem vurdu. Ziyaretin ardından Akşener Çanakkale’ye hareket etti. Şehitler Abidesi’ni ziyarete den Akşener Eceabat’ta da temaslarda bulundu.

İbrahim Akın Kazancı