Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları tarafından düzenlenen ‘Köylere Kütüphane ve İnternet’ Projesi kapsamında Çanakkale merkeze bağlı Civler Köyü’nde çocuk kütüphanesi açıldı. 
 
18 Mart Çocuk Kütüphanesi’nin önceki gün gerçekleştirilen açılışına Çanakkale Belediye Başkan Yardımcıları Rebiye Ünüvar ve İrfan Mutluay, CHP İl Başkanı Metin ümit Ural, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ve il genel meclis üyeleri katıldı. CHP Çanakkale Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Nesrin Şahin kütüphane açılışında yaptığı konuşmada, “Bugün bizim için anlamlı, heyecanlı bir gündü. "Köylere Kütüphane ve İnternet" projesinde, pilot köy olarak seçtiğimiz, Çanakkale Merkeze bağlı Civler Köyünde İlk kütüphanemizi açtık. Bu yolda bize destek olan, İl Başkanı Metin Ümit Ural, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ı temsilen ve kendi adına katılan Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Turan Ünüvar, Belediye Başkan Yardımcısı  İrfan Mutluay, İlçe Başkanı Ali Uyanık'a, Fram 17 Başkanı  Nazmiye Gök ve Feride Demirbaş'a, İl Meclis üyelerimiz Av.Guneş Pehlivan ve İsmail Gürses'e, güzel şiirleri ve anlatılarıyla renk katan Tarih Öğretmeni ve yazar Şerife Öztürk hocamıza, daha ismini sayamadığımız katılımda bulunan bir çok yol arkadaşımız ve büyüklerimize teşekkür ederiz. Misafiperverliklerinden dolayı Civler köyü sakinlerine ve Köy Muhtarı Kazım Topal'a ayrıca teşekkür ederiz” dedi.
 
Köy kütüphanesinde öykü, roman ve sınavlara hazırlanan öğrenciler için ders ve kaynak kitpları ile internet bağlantısı mevcut olacak. 
Mine Tarım