Kovid-19 nedeniyle yerli ve yabancı turistlerin tatil anlayışları değişti.
 
Pandemi döneminde doğa içinde huzurlu, sakin, sosyal mesafenin daha fazla korunabileceği butik otellerin ve izole tatilin rağbet gördüğünü belirten turizmci Salih Anter izole tatilin revaçta olduğuna dikkat çekerek, “Sezonda çoğu butik otelde yer kalmayacak” dedi.
 
Geçen yıl tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, yerli ve yabancı turistlerin de tatil anlayışlarını da değiştirdi. Artık bungalov ya da butik oteller daha çok tercih edilen alternatif yerler olmaya başladı. Bu tatil anlayışlarını tercih edenler koronavirüs tedbirleri eşliğinde doğayla iç içe tatil yapabiliyorlar.
Kovid 19’un etkisini uzun aylar sürdürmesi ile turizm sektörü dahil birçok sektör etkilendi. Yaz sezonunda ne gibi değişiklikler olacağı ve turist serbestliği gelip gelemeyeceği belirsizliğini koruyor.  Turizmci Salih Anter İşte Çanakkale Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.
Anter, “Turizm ne kadar süre böyle devam edeceği muamma hepimiz daha fazla bir şekilde ülkenin güzel günler görmesini umuyoruz. Aşıların yaygınlaşması ve daha fazla aşı ilerleyişi ile bu mümkün olabilir. Bunu sağlamak aslında biraz da bizim elimizde, biraz tedbirlere dikkat edilirse belki herkes sağlıklı bir şekilde tatil yapabilme fırsatı bulacak. Bu fırsatı yakalamak en başta bizim şekillendirebileceğimiz bir şey, sağlık dünyasında neler yapılacağına buradan bakmak lazım. Yazın tedbirler uygulanır aşı da ivme kazanırsa, yazın hep beraber bu sorunları atlatılır. Zaten yeni normal bir tatil olacak gibi görünüyor ama en azından öyle ya da böyle kaliteli bir tatil yapmak istiyorsak buna mecburuz. Yaz sezonunda özellikle Avrupa ve diğer Batı ve Rusya ülkelerinden gelen misafirler yaz sezonunun geleceğini belirleyecek. Muhakkak ülkede alınan tedbirler ve gelişmelerde bunda etkili olacaktır. Eğer bu iyi tahminler olursa, Yaz aylarında Mayıs sonrası özellikle başlamak üzere güzel zamanlar görebiliriz” dedi.
“ÇOĞU BUTİK OTELDE YER KALMAYACAK”
‘’Gelecekte sağlıklı turizm ve sağlıklı tatil kavramı daha güç kazanacak” diyen Salih Anter, “Pandemi bize bazı talepleri iletti. Bunların en başında gelen butik turizm ve butik tatil anlayışı, bu istek özellikle kırsal kentlerden uzak alanlarda tatil yapmak isteyenler sayısını da arttırdı.  Bu sezon bu geçen sezon da daha etkili olacak belki göreceksiniz ben çok eminim çoğu butik otelde yer kalmayacak. Bu Pandemi etkisini hangi yönde gerçekleştirirse gerçekleştirsin yine böyle olacak’’ diye konuştu.
Özel Haber: İbrahim Akın Kazancı