AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeni ile AK Parti Çanakkale İl Binasında basın açıklaması yaptı.

AK Parti İl Başkanı açıklamasında Makas, Çanakkale’ de 50 yıl aradan sonra yeniden bir kadın milletvekilinin Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında görev yaptığını ve bu onura da AK Partinin sahip olduğunu ifade etti. Makas “Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor; sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimizi iletiyoruz. Bizim için 8 Mart, kadınlarımızı hatırladığımız tek bir gün olmaktan ibaret değildir. Bizler 8 Mart vesilesi ile kadın haklarına, kadınlarımızın toplumumuzdaki yerine, önemine dikkati çekmek adına bugünü anlamayı ve anlatmayı görev biliyoruz. Hiç şüphesiz ki bizler kadını baş tacı olarak gören bir neslin evlatlarıyız. Fakat iki gün önce Samsun’da bir annenin, çocuğunun gözleri önünde darp edildiği olay hepimizi derinden üzmüştür. Bu elim hadise; vicdanları yaralamış, çok haklı bir infiale yol açmıştır. Kadına yönelik her türlü şiddeti lanetliyoruz. Kadına yönelik şiddetle mücadele çok boyutludur. Kadına şiddetin önlenmesi için yasal düzenlemelerin yanında, çok güçlü kültürel ve ahlaki hassasiyetler inşa etmeliyiz. Kadına şiddeti, gündelik yaşamın her alanında mahkûm etmeliyiz. Parti sözcümüz, Genel Başkan Yardımcımız  Ömer Çelik’in de ifade ettiği gibi, bu saldırıyı düzenleyen şahsın en yüksek cezayı alması en büyük temennimizdir ve AK Parti bizatihi bu olayın takipçisi olacak, her aşamasını takip edecektir. Bu konuda toplumsal düzeyde yüksek bir bilinç, direnç ve duyarlılık oluşturmamız gerekmektedir” dedi.

“KADIN HAKLARINI BENİMSEMİŞ VE YANSITMIŞ BİR SİYASİ PARTİYİZ”
Makas konuşmanın devamında AK Parti’nin kadının toplumdaki yerini özümsemiş ve politikalarına, teşkilatlarına yansıtmış bir parti olduklarını ifade ederek “AK Parti teşkilatı olarak kadının toplumdaki yerini özümsemiş ve politikalarına, teşkilatlarına yansıtmış bir partiyiz. Üreten, değer katan, çalışkanlığın, fedakârlığın örneği olan kadınlarımızın, hayatın her alanında yer almalarını, temel hak ve özgürlüklerden yararlanmalarını sağlamak bizim en büyük gayelerimizden biridir. Bu anlamda kadın girişimcilere verilen devlet desteklerinden, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu çalışmalarına, doğum yapan kadınlarımızın maddi ve sosyal haklarının tesisinden, şiddete maruz kadınlarımızın yararlanabildiği kadın sığınma evleri ve şiddet önleme merkezleri ŞÖNİM’lere ve iş kanunundaki kadın hakları ile ilgili düzenlemelere kadar kadınlarımızın haklarını koruyan birçok önemli düzenleme AK Parti iktidarı döneminde yürürlüğe girmiştir. Şüphesiz ki AK Parti; toplumumuzun tartışılmaz bir parçası olan kadınlarımıza yönelik çalışmalarına ve politikalar üretmeye aynı kararlılıkla devam edecektir. Sadece sosyal toplumda değil; teşkilatımızda da AK kadrolarımızı kurarken taviz vermediğimiz kadın kotamız ile kadın temsiliyetine azami katkı sağlıyoruz. Nitekim il yönetimimizin 3 te 1’i kadın arkadaşlarımızdan oluşmaktadır. Ayrıca Çanakkale’mizin 50 yıl sonra tek kadın milletvekili; Gazi Meclisimizdeki şehrimizin tek kadın temsiliyeti yine AK Parti sayesinde gerçekleşmiştir” dedi.

Ogün İnal