Demokrasi ve Atılım Partisi, 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinlikleri kapsamında her ilde öldürülen kadın sayısı kadar fidan dikerek, kadın cinayetlerini gündeme taşıdı. DEVA Partisi Çanakkale teşkilatının da katıldığı etkinlikte kadın cinayetlerini önlenmesi istendi.
 
Demokrasi ve Atılım Partisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, her ilde öldürülen kadın sayısı kadar fidan dikerek, kadın cinayetlerinin önlenmesini gündeme taşındı. Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen öncülüğünde 81 ilde eş zamanlı olarak fidan dikme etkinliği düzenlendi. Deva Partisi Çanakkale İl Başkanı Berkan Karaca, Kadın Çalışmaları Başkanı Semra İmir ve İl ve merkez ilçe yönetimindeki kadın yöneticiler de, geçtiğimiz yıllarda Çanakkale’de eşleri tarafından öldürülen Gülizar A. , Sedef Ş. ve Fatma K. adına fidan diktiler.

İl Başkan yardımcısı Semra imir, “Her Can İçin Bir Fidan’ diyoruz. Öldürülen kadınlarımızın adları Deva ’da yaşayacak, onların adlarını yaşatacağız. Deva Partisi olarak; kadının eşit ve özgür olduğu, insan haklarının yok sayılmadığı, barış ve huzurun yaşatıldığı bir Türkiye ve Dünya için mücadele edeceklerini’’ belirtip Dünya Kadınlar gününü kutladı. Fidan dikimi ile ilgili kısa bir değerlendirme yapan DEVA Partisi Çanakkale il Başkanı Berkan Karaca, “Katledilen, öldürülen kadınlarımızın adını asla unutturmamalıyız, ne zaman unutulsa yeni cinayetler yaşanıyor, ben artık yeni cinayetler değil katliamlar diyorum. Katliam özelliği taşıyan bir şey bu, bir gün daha geçmesin ki bir kadın sokak ortasında şiddete maruz kalmasın, hakaret edilmesin, çocuklarının yanında darp edilmesin bıçaklanmasın, bu ülkede artık kadınlar yaşamaya çalışıyor. Bu yaşam mücadelesi, hayatta kalma mücadelesi bu çağda ülkemize yakışmıyor. Ama inanıyoruz ki önce kadınlarımıza sonra ülkemize deva olacağız. Bunu kadın erkek hep birlikte yapacağız’’dedi.

İbrahim Akın Kazancı