Bayramiç Belediyesi ve Kazdağ Üretim Pazarlama Kooperatifi işbirliği ile Bayramiç elmasının belediyelere satışına başlandı.
 
Stoklarda kalan Bayramiç elması yerel yönetimlere yapılan çağrıların ardından Türkiye’nin dört bir tarafına gönderilmeye başlandı. Zor durumda kalan üreticiye destek amacıyla Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan geçtiğimiz günlerde yerel yönetimlere yaptığı çağrı kısa zamanda karşılık buldu. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale’nin altını olan elma üreticilerinin ellerinde kalan ciddi miktarlardaki stok için Türkiye genelinde 60 Belediye Başkanına mektup yazarak çağrıda bulunmuştu. İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere yaklaşık 60 belediyeye mektup gönderen Başkan Gökhan, “Gerek sosyal sorumluluk gerekse yardım projelerinizde yöremizin coğrafi işaretli ürünü olan Bayramiç elmasını tanıtmak ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak isterseniz, bizleri çok mutlu etmiş olursunuz” ifadeleri ile yolu açmıştı.
 
Temasların ve ziyaretlerin başladığını belirten Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, “Bayramiç elmasını tüm Türkiye tadacak, üreticimiz kalkınacak. Bu satışa katkı sağlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek’e, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a, Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram’a, İBB İSYÖN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Günaydın’a ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe’ye desteklerinden ötürü teşekkür ederiz” dedi. Öte yandan Başkan Ülgür Gökhan, “Kaz Dağlarının altını elmasıdır. Bayramiç Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri temsilcileri ellerindeki elma stokunu eritmek için çeşitli yollar arıyorlar, biz de elimizden geldiğince üreticinin yanında olmak adına projeler üretiyoruz. Tüm yerel yönetimleri desteğe davet ediyorum” dedi.
 
Mine Tarım