Hem ülkemizde, hem de tüm dünyada görülen Coronavirüs salgını nedeniyle zor günlerden geçerken, evde bunalanlar yaz sezonu yaklaşırken tatil planlamaları da yapmaya başladı.

Pandemi’deki süreçten olumsuz olarak yüzde yüz etkilenen sektörlerin başında gelen turizmciler düzenledikleri turlarla yüzde 45’lere varan indirim ve iptal seçenekleriyle cazip olanaklar yaratırken, vatandaşlar yaz sezonu ve tatil planlamaları hakkında ne düşündüklerini İşte Çanakkale Gazetesi’ne aktardı. 
 
Aşılama süreci devam ederken akla hemen yaz sezonunda tatil programları ve tur planları geliyor. Peki vatandaşlar yaz sezonu için tatil konusunda ne düşünüyor? Erkenden paket turu almak için ne düşünüyorlar, aşı olamadan seyahat etmek bir problem yaşanabilir mi? Tatil yapmak isteyenlere bir kısıtlama gelebilir mi?
Tatile çıkmak isteyenler yaz için neler düşünüyorlar diye sorduk. Bu süreçte tatille ilgili erken rezervasyon konusunda düşüncelerinin neler olduğunu aldık.
 
ESRA ÇELİK:
‘’Ben şimdi yarın ne olacak bilmiyorum, 3 ay sonraya tatil paket alacağım bir öngörüm yok. Ne olacağını kimse bilemez bence, bende şimdi indirimli diye ihtimal olan tatile para bağlamak istemiyorum aslında avantajlı ama bazen cidden bu ekonomik durumda tatile bile gidesim gelmiyor. Normalde he yıl en azından iki gün kafa dinlemeye tatile giderim. Ama bu sene olmasa bile olur bence.
 
SALİH KANBER:
Tatil için bir paket tur aldım aslında ama bakalım hayırlısı, ödeme garantisi ve iptal etme garantisi de var, en güzeli zaten o zaten ben vazgeçsem bile bunu yapabiliyorum. Şu ekonomik süreçte hiçbir firma böyle kampanyalar yapmaz ise ayakta duramaz, zaten yabancı turistin gelmemesi söz konusu olsa hepten iç turizme kalacak iş, bence sektörün ayakta kalması için vatandaşların da bunu göze alarak hareket etmesi gerekir diye düşünüyorum. Eğer avantajlı bir paket bulursanız bence alın çünkü bu yaz herkes dışarı çıkmak isteyecek çok bunaldı evlerinde.’

ÇAĞLAR SEZGİN:
Tatil bugün herkes için mümkün değil, bize lüks diyebilirim. Her sene birkaç kez denize gidiyoruz, köyümüze gidiyoruz zaten bu bizim tatilimiz. Tabii sürekli tatile çıkan, alışan insanlar vardır. Benim tatil planım kendi köy evime gitmek şimdilik de bir problem yok köyüme gitmem için, elbette hastalığın iyice azalmasını isterim, herkes evden çıksın bir nefes alsın nereye gidecekse rahat gitsin”

Özel Haber: İbrahim Akın Kazancı