Boğaziçi Üniversitesi Melih Bulu’nun rektör atanmasının ardından başlayan protestolar ve son günlerde gerçekleşen polis öğrenciler arasında gerilim ile alakalı, DEVA Partisi İl Başkanı Berkan Karaca açıklama yaptı. Karaca yaptığı açıklamada ‘’Boğaziçi Üniversitesi'nin onurlu akademisyenlerini ve öğrencilerini bu haklı davalarında sonuna kadar destekliyor, bu süreçte öğrencilere yönelik hukuk dışı gözaltı kararlarını kınıyorum’’ dedi.

Berkan Karaca  yaptığı açıklamada, ‘’Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasını kabul etmeyen akademisyenler ve öğrencilerin, anayasal hak olan toplantı ve gösteri haklarını kullanmaları üzerine, polisin müdahalesi ile başlayan olayları maalesef üzülerek karşılıyorum. Toplumları toplum yapan, kendilerine özgü örf ve adetleridir. Kurumları kurum yapan ise teamülleridir. Bir toplumun değerlerini yok ettiğinizde nasıl ki yok olmaya mahkumsa; bir kurumun teamülleri ile oynamanız durumunda aynı şekilde o kurum değersizleşmeye hatta yok olmaya mahkumdur. Boğaziçi Üniversitesi’ne, darbe dönemleri hariç teamülleri dışında bir rektör ataması yapılmamıştır. Bugün yaşanan, rektörlük atama sürecinin kanunlara uygun olup olmaması ile alakalı değil tamamen bir üniversitenin teamüllerinin yok edilmesi ve itibarsızlaştırılması çalışmasıdır. Buna karşı çıkan Boğaziçi Üniversitesi'nin onurlu akademisyenlerini ve öğrencilerini bu haklı davalarında sonuna kadar destekliyor, bu süreçte öğrencilere yönelik hukuk dışı gözaltı kararlarını kınıyorum’’ ifadelerine yer verdi
Geçtiğimiz günlerde Boğaziçi Üniversitesi'nin atanmış rektörü Melih Bulu'nun kendisine yardımcı olarak DEVA Partisi Kurucu Üyesi'ni seçmesinin ardından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan açıklama gelmişti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan ve 'Seçimi esas alın' diyen Babacan, ''Yeter artık, inadınızdan vazgeçin. Gözaltına alınan Boğaziçili öğrencileri derhal salın, üniversitelerde de seçimi esas alın. Gençleri rahat bırakın. Duruşumuz budur'' ifadelerini kullanmıştı.
İbrahim Akın Kazancı