Son günlerde deniz taşıma hizmetine yaptığı zam ile gündeme gelen ve Çanakkale’nin deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ Şubat Sayı Çanakkale Belediye meclisinde de konuşuldu. Gökhan Çanakkale’ nin deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ’ın son zamanlardaki çalışmalarının Çanakkale’ de ”GESTAŞ Özelleştirilecek” görüşünü oluşturduğunu ifade ederek “ GESTAŞ Yetkisini Kötüye Kullanıyor” dedi

GESTAŞIN ÇARDAK MOTORLARINA UYGULADIĞI TAVIR ÖZELLEŞTİRMEYİ ÇAĞRIŞTIRIYOR
Çanakkale belediyesi Şubat ayı Belediye Meclis toplantısında son günlerde deniz taşıma hizmetlerine zam yapması nedeni ile gündeme gelen GESTAŞ meclis gündeminde de konuşuldu. Meclis toplantısının gündem dışı konuşmalarında söz alan AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Esra Yüksel, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural’ın “GESTAŞ Özelleştiriliyor” sözlerini hatırlatarak, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a “Bu sözler birden bire nerden çıkıyor” demesi tartışma başlattı. Yüksel GESTAŞ ile ilgili konuşmasının devamında  “CHP İl Başkanınızın  Metin Ümit Ural en son bir çıkışta bulundu. Bir tarafta İl Genel Meclisinde çoğunluğu bulunan CHP’li üyelerin adaletsizlikle elini kolunu bağladığı GESTAŞ var . Tüm bunlara rağmen yönetimsel bir başarı ile  güçlenen, neredeyse %100’e yakını Çanakkale’ye ait olan şirket GESTAŞ var. Bir de şehirde onu  özelleştiren bir CHP İl Başkanı var.  Birden bire böyle bir açıklamada bulundu ve biz anlamadık.  Siz de bir söyleşi yaptığınızda  ve bu soru size sorulduğunda “Ben GESTAŞ’ın yönetiminde değilim böyle bir gündem olmadı” dediniz.  İfadeniz de “bu nerden çıktı” der gibiydi, yani bir açıklaması yok.   Ben de sizden burada, bu konunun nerden çıktığını açıklamanızı rica edeceğim” Sözlerine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “GESTAŞ’ın özelleştirileceği paranoyası diyeyim,  Çanakkale’de var.  Çanakkale’de ilgili kime sorarsanız sorun, GESTAŞ’ın hareketlerinin  özelleştirmeye yönelik bir hareketin başlandığı konusunda görüş var ” dedi. Gökhan cevabının devamında “Metin Ümit Ural’ı çağırın açıklasın. Ben onun sözcüsü falan değilim.  GESTAŞ’ın özelleştirileceği paranoyası diyeyim,  Çanakkale’de var.  Çanakkale’de ilgili kime sorarsanız sorun, GESTAŞ’ın hareketlerinin  özelleştirmeye başlandığı bir konusu var.  Bu konu meclisin konusu değil ama bir örnek vereyim,  Çardak’ta motorcular vardır. Motorcuların iki üç tanesini satın aldılar.  Sahipleri sattı ve GESTAŞ aldı.  Diğer iki motorcunun çalışma süresi bitti, çalışma sürelerini uzatmadılar.  Çünkü onları da ele geçirmeye çalışıyorlar.  Bağlamadı, bağlatmıyor.  Bir tane daha düşecek ve onu bağlatacak.  Bu neyin ifadesidir? Tekelleşmenin ifadesidir.  Bu insanlar yıllar boyu hizmet verdiler. Şimdi bu insanların neden ekmeğine el koyuyorsun?  Üstelik  Çardak Belediyesine ait iskelenin yapımını  üstlenmişler, yapacaklar.  İskele çökecek.  GESTAŞ insanları  oradan almasına rağmen katkıda bulunamıyor, bağlamasına izin vermiyor. Şimdi bir tane daha geminin süresi doldu onu da vermeyecek.  Bunu toplantıda söyledi. Hangi hakla vermiyorsun? Denildiğinde ise  yetki bende vermiyorum diyor. Şimdi bu neyi çağrıştırır? bu yarın öbür gün özelleştirmeyi çağrıştırır bana göre” dedi.

GESTAŞ YÜRÜTMEYİ DURDURMA İŞLEMİ YAPIYOR
AK Parti Belediye Meclisi Üyesi Musa Oya’ın da bu konuya açıklık getirmesini isteyen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın sözleri üzerine bir açıklama yaparak  “Çardak Motorunda  kapak indirilmesine engel olunan geminin  Kıyı Emniyet’ten alması gereken in-bin  olmadığından kaynaklı  GESTAŞ da oradaki yürütmeyi durdurma işlemi yapıyor” dedi.

GESTAŞ YETKİSİNİ KÖTÜYE KULLANIYOR
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da bu bilgilerin eksik ve yanlış olduğunu belirterek “Son derece yanlış ve eksik bilgi. Hiç alakası yok.  GESTAŞ yetkisini kötüye kullanıyor . Yıllarca bu hatta çalışan o insan motorunu satmadı diye izin verilmiyor, ele geçirmeye çalışıyorlar.  Bugüne kadar hiç konuşmadım ama bunu buradan söylüyorum.  Bakın arkadaşlar, Kilitbahirliler ve Çardaklılar,  daha GESTAŞ olmadan yıllar boyu bu ulaşımı sağladılar.  Arabalılar çalışmazken motorlar çalışır.   Tek arabalık motorlarla başladı bu iş, tek araba biniyordu.   Bir saatte, iki saatte bir gidip geliyorlardı ve bunlar Çanakkale’nin insanıydı.  Kilitbahirli, Çardaklı insanlar ne olur çalışsa?  Ne zararı var?  Mağdur edildiler ve gemilerini iskeleye bağlatmıyorlar” dedi.

Ogün İnal