Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Alper Şener TRT Haber’in konuğu oldu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimin yol haritasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Anaokulları ve köy okulları 15 Şubat'ta, ilk ve ortaokullar 1 Mart'ta açılıyor. İlkokul öğrencileri haftada iki gün okula gidecek. Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Şener, iller bazında hastalık oranların farklı seyrettiğini ve ona göre kararlar alınabileceğini belirterek, aşılamada da öncelikli grubun öğretmenler olacağını söyledi.

Şener açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Aşılamada öğretmenlerimiz öncelikli gruba alınacaktır. Okullarda maske, mesafe, el hijyeni uygulamalarında zorluk yaşansa bile, teknik olarak çocuklarımız için tehlike minimum düzeydedir. Dünyanın genelinde zaten bu yaş grubunda en uzun süre uzaktan eğitim yapan ülke olduk. Büyüklerimiz ile özellikle çocukların teması açısından artık bir sakınca kalmamış görülüyor; çünkü yaygın aşılama başladı ve devam ediyor. Aşı oluncaya kadar yine de teması minimumda tutmak iyi olur, en az 28 gün. Aşılamaya uyum artacaktır, çünkü artık normalleşme adımları atıldı. Sonuç, diğer adımlar için yerel kararlar alınabilir, çünkü iller bazında hastalık oranları arasında çok fark var. Üniversiteler için de özellikle sağlık alanında ki bölümler için adımlar atılmalı, bu öğrencilerin büyük kısmı aşılandı zaten. Uygulama eğitimlerinin bir yıldır durması ileride sıkıntı doğurur.”
 
Mine Tarım