Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Metin Ümit Ural Çanakkale’nin deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ’ın yolcu ve araç taşıma hizmetlerine uyguladığı zammı eleştirdi. Fiyatların zaten yüksek olduğunun altını çizen Ural, “Kamu yatırımı halkına hizmet için çalışmalı, 18 Mart Köprü geçiş fiyatına halkımızı alıştırmaya mı çalışıyorsunuz?” dedi.

Ural sosyal medyadan yaptığı eleştiride, “Kamu yatırımı halkına hizmet için çalışmalı, iktidarın arka bahçesi olmamalı” dedi. Ural yaptığı açıklamada, “Gestaş AŞ, 2006 yılı Ağustos ayında Çanakkale bölgesindeki iskeleler ve deniz ulaşımının özelleştirme kararıyla Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nden (TDİ) Çanakkale İl Özel İdaresi’ne devriyle faaliyetlerine başlamış bir kamuya ait bir şirkettir. Şirket,  yüzde 99.87 hissesine sahip Çanakkale İl Özel İdaresi şirketidir. 6 hatta, 15 iskelede, bugünlerde 21 gemiyle, Çanakkale Boğazı, Gökçeada, Bozcaada ve Güney Marmara hattında, kamu şirketi olarak kamuya hizmet müşteri ve memnuniyet odaklı çalışmaktadır. Kamuya bağlı özel şirketin yönetim kurulu başkanı ise, Çanakkale ilimizin valisidir” dedi.

“18 MART KÖPRÜ GEÇİŞ FİYATINA HALKIMIZI ALIŞTIRMAYA MI ÇALIŞIYORSUNUZ?
Ural sosyal medya hesabındaki eleştirisinin devamında, “Her nedense yıllarca bu kamu şirketi halkına, deniz ulaşımında hizmet etmesi gerekirken İktidarın arka bahçesi olarak kullanılarak bütçe giderlerinin yüzde 60’ını Çanakkale’mizin köylerine parke taşı teminine, siyasi iktidarın organizasyon reklam ve promosyon işlerine ve de iktidar partisinin istihdam merkezi olarak hizmet etmesine ayırmıştır. Geçiş ücretlerine baktığımızda bunu rahatlıkla görmemiz mümkün, fiyatların yüksekliği dikkat çekici olmasına rağmen şirketin maalesef kar etmediği Sayıştay raporlarıyla kanıtlanmış durumdadır. Yoksa bir taraftan kamu yatırımıyla siyaset yaparken, birileri keyif sürerken, diğer taraftan yapılan Çanakkale 18 Mart Köprü geçiş fiyatına halkımızı alıştırmaya mı çalışıyorsunuz?” dedi.

“İZDENİZ AYNI MESAFEYİ DAHA UCUZA GEÇİŞ SAĞLIYOR “
Ural eleştirisinin sonunda İzdeniz’den örnek vererek “ İzmir’de aynı şekilde kamuya bağlı özel şirket olarak çalışan, halkın deniz ulaşımını sağlayan İzmir Büyük Şehir Belediyesi şirketi İzdeniz AŞ. aynı mesafeyi çok daha uygun fiyatlarla sağlıyor. Yapamıyorsanız bırakın biz yaparız. Biz diyoruz ki, kamu yatırımı halkına hizmet için çalışmalı, bizim iktidarımızda sosyal demokrat belediyecilik anlayışında belediyelerimiz nasıl bunu yapıyor, emeğin karşılığını nasıl emekçiye ödüyorsa, bizim iktidarımızda tüm ülkede kamu yatırımları da halkına, insanına hizmet için çalışacak” ifadelerini kullandı.

Ogün İnal
 
 


Kaynak: İHA