Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)Güzel Sanatlar Fakültesi lisans ve lisans üstü öğrencileri Doç. Dr. Umut Germeç öncülüğünde “Ne var, ne yok 8” adlı geleneksel sanal sergilerini sanatseverlerin beğenisine sundular.

29 Ocak-30 Şubat tarihlerinde ziyarete açık olan çevrimiçi sergiye ÇOMÜ’den Geleneksel Türk Sanatları Bölümü, Grafik Tasarım Bölümü, Resim Bölümü, Seramik ve Cam Bölümü, Tekstil Tasarımı ve Tiyatro Bölümü’nden lisans ve lisans üstü düzeyinde öğrenciler eserleriyle katıldı.

Sergi hakkında bilgi veren Sergi Düzenleme Kurulu Başkanı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Umut Germeç, “Sekiz yıldır, her Aralık ayının son haftası düzenlediğimiz, “Ne var, ne yok” başlıklı geleneksel etkinliğimizi, bir ay gecikmeyle sanal sergi olarak gerçekleştiriyoruz. Farklı disiplinlerde yapılan nitelikli işlerin görülmesini sağlayarak, öğrencilerde plastik düşünce ve uygulamaya ilişkin etkileşim oluşturmak, aynı zamanda da final sınavları öncesi öğrencilerin üretmeye yönelik motivasyonlarını artırmak temel amacıyla ve Kavramsal Sanat Topluluğu’nun katkılarıyla düzenlediğimiz etkinlik salgın sürecinde farklı bir önem daha kazanmıştır. “Ne var Ne yok 8” Sanal Sergisi uygulama derslerinin, iki dönemdir uzaktan eğitimle gerçekleştirilmesinin olumlu ya da olumsuz sonuçlarını gözlemleme ve bir sağlama yapma olanağı sağlayacaktır. Fakültemizin lisans ve lisansüstü öğrencilerinin, son iki yarıyıl içinde yaptıkları çalışmalardan, bölümlerimizin öğretim üyelerinin oluşturdukları seçkiyle, özenle düzenlenen serginin, öğrencilerimize de bir motivasyon kaynağı olmasını umuyoruz.  29 Ocak- 30 Şubat 2021 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek sergi https://gsf.comu.edu.tr’den takip edilebilir. Sergi Düzenleme Kurulu’nda Prof. Ayşe Güler, Prof. İhsan Doğrusöz, Doç. Didem Çatal, Doç. Gülderen Görenek Beyaz, Doç. Hasret Esra Çizmeci Avcı, Doç. İrem Pala, Arş. Gör. Gökhan Keleş, Arş. Gör. Kaan KAYA, Arş. Gör. Şule Öztürk, Arş. Gör. Zeynep Arol. Afiş tasarımı, Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Tunç, yayın tasarımı: Arş. Gör. Kaan Kaya” ifadelerini kullandı.

Mine Tarım