Haber bültenlerinde ve gazetelerde sık sık izlediğimiz ve okuduğumuz dolandırıcılık olaylarına Çanakkale merkezde bir yenisi daha eklendi. Dün öğlen saatlerinde yaşlı bir kadın Bankalar Caddesi’nde bir bankaya giderek verdiği hesap numarasına 130 bin TL para yatırdı. Dolandırıcılıktan şüphelenen banka çalışanları durumu polise haber verdi.  Yaşlı kadının yanına gelen polis ekipleri aldıkları ev telefonunu arayarak telefonun meşgul olduğunu fark etti ve hemen yaşlı kadının yatırdığı 130 TL’ye bloke koyularak dolandırıcıların eline geçmesi önlendi.

HER GEÇEN GÜN YENİ BİR TAKTİKLE ÖZELLİKLE YAŞI İNSANLARI DOLANDIRIYORLAR
Her geçen gün taktik değiştiren ve özellikle yaşlı insanları hedef alan dolandırıcılar zaman zaman başarılı olurken bazen de banka çalışanlarının dikkati ve polise ekiplerinin hızlı davranması sonucunda dolandırıcılık önleniyor. Benzer bir durum da dün Çanakkale’de yaşandı. Elindeki 130 bin TL nakit para ile bankalar caddesinde bulunan bir bankaya gelen M.T isimli yaşlı kadın elindeki 130 bin TL’ yi verdiği hesap numarasına yatırmak istedi. İşlem gerçekleştirilirken banka memuru durumdan şüphelenip Polis ekiplerine haber verdi. Bankalar Caddesine gelen Polis ekipleri para yatırma olayının gerçekleştiği bankaya giderek yaşlı bayan ile konuştu ve hemen hesap numarasına gönderilen paraya bloke koydurarak 130bin TL’nin dolandırıcıların eline geçmesini engelledi. Dolandırıcıların faaliyetlerine devam ettiğinden şüphelenen polis ekipleri M.T. isimli yaşlı bayandan eşinin cep numarasını aldı numarayı aradıklarında sürekli meşgul olduğunu gören ekipler evin sabit telefonundu da aradıklarında bu telefonunda meşgul olduğunu tespit ettiler. Bunun üzerine ekipler dolandırıcıların faaliyetlerini sürdürdüklerinden emin oldular ve hemen M.T. isimli yaşlı bayanı da yanlarına alarak eve doğru yola çıktılar. Gerekli uyarıları da M.T.’nin eşine de yapan polis ekipleri M.T. İsimli yaşlı bayanı da şikayetçi olmak üzere polis karakoluna götürdüler. Böylece banka görevlilerinin polis ekiplerine haber vermesi ve polis ekiplerinin çok hızlı olaya müdahale etmesi ile M.T. isimli yaşlı bayanın 130 bin TL’ si dolandırıcıların eline geçmedi.

DOLANDIRICILAR ÇANAKKALE BELEDİYE BAŞKANI VE İMAR MÜDÜRÜ ADINADA PARA İSTEMİŞLERDİ
Her geçen gün taktik değiştiren dolandırıcılara karşı İç İşleri bakanlığı ve emniyet birimleri sık sık uyarıda bulunurken bir uyarı da geçtiğimiz gün Çanakkale Belediyesinden gelmişti. Zira dolandırıcılar Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve İmar Müdürü Kemal Albayrak adına a vatandaşları arayarak para istedikleri tespit edilmişti. Dolandırıcılar zaman zaman kendilerini savcı veya polis olarak da tanıtarak vatandaşlardan para talep ediyor.

Ogün İnal