Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Binasında yaptığı basın açıklamasında kent ve siyaset gündemini değerlendirdi. Önceki gün gerçekleşen AK Parti Kongresi’nde kendisine eleştirilerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’a da cevap verdi.

Turan’ın, “Başkan Ülgür Gökhan on iki ilçenin belediye başkanı gibi davranıyor” sözlerine cevap veren Gökhan, “Çanakkale protokol listesinden başlarsak, protokol listesinde vali,  dört tane milletvekili, boğaz komutanı geçer, sonra da il belediye başkanı diye bir sıfat vardır. O da bendeniz Ülgür Gökhan’dır. Bunu ben söylemiyorum. Bunu devletin idari nizamı söylüyor. Görevde 19’uncu yılımıza girdik
hiçbir aşamada kendimi diğer belediye başkanlarının üstünde veya onların amiri olarak görmedim” dedi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan 20 Ocak Çarşamba günü yapılan AK Parti İl Kongresinde konuşan Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın eleştirilerine yanıt verdi. Gökhan açıklama yaptığı her konunun yeniden gündeme getirildiğini belirterek, “Burada hiçbir şey yapmadın gibi bir takım yaklaşımlar doğruyu ifade etmiyor. Bunlar doğaldır kongrelerde biz de bazen uçarız kaçarız bu temcit pilavı gibi konulardan başka konulara geçilmesine fayda var” dedi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan AK Parti İl Kongresi’nde kendisini eleştirilerde bulunan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’a yanıt verdi. Dün Merkez İlçede yapılan toplantıda konuşan Gökhan, açıklama yapmasına rağmen sürekli aynı konuların gündeme getirilmesine tepki gösterdi. Kongrenin kahvecileri ve lokantacıları kızdıran bir görüntü koyduğunu dile getiren Gökhan bazı konular ile ilgili kamuoyunu aydınlatma gereğini duyduğunu ifade etti.

“HADDİMİ BİLEN BİR BELEDİYE BAŞKANIYIM”
Gökhan açıklamasında şu ifadeleri kullandı, “İdare yapılanma konusuyla ilgili bir eleştiri, öngörü var. Çanakkale’deki AK Partili belediye başkanlarına yönelik bazı söylemler var. Çanakkale’nin 12 ilçesinin belediye başkanıymışım gibi bir söylem okudum gazetede.  Öncelikle protokol listesinden başlarsak ilk önce Vali geçer, sonra dört milletvekili, ardından Boğaz ve Garnizon Komutanı ve sonra da il belediye başkanı diye bir sıfat vardır o da ben Ülgür Gökhan’dır. İdari nizam budur.  Ben 18 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Hiç bir aşamada kendimi diğer belediye başkanlarının üstünde ya da onların amiri olarak görmedim. Ne belediye ne belde olamaz, çünkü öyle bir yetkim yok. Merkez ilçenin belediye sınırları içerisindeki Belediye Başkanıyım. Herkesin görev yeri ayrıdır dolayısıyla bunu diğer belediye başkanlarını onore etmek için söylemiş olabilir. Bu doğru değildir. Büyüklük vehmediyormuş gibi algı olsun istemem. Haddimi bilen bir belediye başkanıyımdır. Geldiğimiz noktada belediye başkanları ile biz de ilişkimizi çeşitli şekilde göstermişizdir. Birlikte yaptığımız işler var. Bunu düzeltmek istedim. Diğer belediye başkanlarımıza haksızlık etmek istemem.”

“KLASİK SÖYLEMLER DEVAM EDİYOR”
Başkan Gökhan AK parti cephesinden klasik söylemlerin devam ettiğini belirterek, “Başka bir konu yok çünkü Çanakkale’de. Yeşil bina, Cennet Otopark, Sarıçay, Sosyal Konutlar diye devam ediyor. Bunlarla ilgili açıklamada bulundum. Kamuoyu unutur zannediyorlar,  tekrar tekrar dile getiriyorlar. Bitmeyen yatırımlar olarak olaya bakacak olursak özelikle Yeşil Bina ve Cennet Otopark’ta maalesef bizden değil mevcut hükümetten kaynaklanan ekonomik krizin sonucunda bu inşaat bitememiştir ve buralara gelmiştir. Aşırı fiyat artışları, vadeli kaynak alamamaları, doların aşırı nedeniyle inşaatlar bitmemiştir. 2018’den beri devam eden mali krizden etkilenmişlerdir. Aşırı fiyat atışları nedeniyle her iki müteahhit bu işi bırakmak zorunda kalmıştır. Çanakkale açısından kamu zararı oluşmamıştır, çünkü yeşil binanın teminatı vardır. Mevcut yapılan binanın parası ödenmiştir. İnşallah 1 buçuk 2 sene içerisinde tamamlanacaktır. Zaten kaba inşaat kalmadı sadece kaplamalar, bölmeler kaldı.İkincisi, Cennet Otopark bir yere kadar geldi. Müteahhidin işi bozuldu bıraktı. Orada da bütün mülkiyet bize aittir. Dün itibari ile encümenden kararı çıktı 31 Mart’ta ihalesi var. O da inşallah tamamlanacaktır. Belediyenin burada zararı söz konusu değildir” dedi.

BİTMEYEN SENFONİ
“Bitmeyen senfoni aranıyorsa Güzelyalı’daki Gençlik Spor alanı ya da Hilton Otelden bahsedebilir” diyen Gökhan, “Olabilir bunları söylemek hoş bir şey değil. Yatırımcısı bitiremiyor sonuç itibariyle. Sayın Vekil Boğaz Köprüsünden bahsetmiş. Dış kredi bulsaydık, yap işlet devret,  belediye hizmet garantili hizmet bulsaydık biz de bitirirdik. Çanakkale halkının kaynakları ile yapıyoruz. Sosyal konutlar meselemiz var Sosyal 2013’ten beri mücadele diyoruz. Orada ki insanlar mağdur etmeden orayı dönüştürebilir miyiz diye projeler yaptık. Kimse itiraz etmedi 13 kat olmasına. 13 katı indir 9 kat olsun diyen olmadı. Ben karar vermedim kimse itiraz etmedi. Şu anda da o proje devam ediyor. Onun olmayacağını Bakanlığın yüksek katı uygun bulmadığını son tarihte öğrendiğimiz için 8 kat yapmak suretiyle ne yapabiliriz çalışmalarımızı yapıyoruz. Oradaki insanları yormadan müteahhit yapılabilir kılmak için 8 kat olması belediyeye ait alanlarda kat karşılığı verebilir miyiz diye çabamızı veriyoruz.  Şunu söylemekten çekiniyorlar biz burası ile ilgili ne istediklerse yaptık. Prosedür olarak belgeler hazırladık, kentsel strateji belgesini 4 aylık sürede hazırladık. Sadece sosyal konutları bitiremedik.  Barbaros Mahallesi sanayi alanı, Cuma pazarı tarafındaki sanayi alanı ve Fevzipaşa Mahallesi kentsel dönüşüm de yer almıştır. Çanakkale’de birçok ilde kentsel yenileme denildi Sayın Vekil böyle demiş. Çanakkale’de de yapıldı ama biz yaygarasını pek yapmıyoruz. Başlanıp da yapılamayan çok örnek var İstanbul’da. Biz yıktık yapamadık kaldı. O büyük bir felaket. Biz o yüzden sağlam adımlarla gidiyoruz. Biliyorsunuz bizim mevcut belediyenin arkasında eski küçük sanayiydi, orasını dönüştürdük. Cennet Otoparkı’nı bitiremeyen müteahhit yaptı onu. Küçük sanayi sitesi ile ilgili de o alanı projelendirdik. Onların yeni yerlerine gitmesini bekliyoruz. OSB’nin orada olacak orası da olduktan sonra taşınacaklar.

“BİZLER DE KONGRELERDE UÇAR KAÇARIZ”
Gökhan açıklamasının devamında, “Burada hiçbir şey yapmadın gibi bir takım yaklaşımlar doğruyu ifade etmiyor. Bunlar doğaldır kongrelerde bizde bazen uçarız kaçarız ama hazır bu olmuşken burada da hem ilçe yönetimine tekrar hayırlı uğurlu olsun diyorum ama, bu temcit pilavı haline gelmiş konulardan başka konulara geçilmesine fayda var” dedi.

“SARIÇAY’IN KENAR BAKIMINI BİZ YAPIYORUZ”
Başkan Gökhan Sarıçay konusunu yeniden dile getirerek, “ Sarıçay’ı da defalarca söylüyoruz.  Sarıçay’ın kenar bakım onarımızı biz yapıyoruz. Çayın içini yapım bakımı yapabilme tekniğimiz yok. Bunu DSİ yapıyor.  Etrafının düzenlenmesi belediyeye dere yataklarının ıslahı bizim yetkimiz değil becerimiz de değil.  Önümüzdeki yılım yatırım planlarına alınmasını Turan’a da söyledim. Bu yılın yatırım planı ise barajdan Troya Köprüsüne kadar rehabilitasyonu yapılır. Ondan sonra Çanakkale Belediyesi etrafına ne gerekiyorsa yapabiliriz. Biz mevcut alanlarının bakım ve onarımı yapmaya devam edeceğiz en kısa zamanda yatırım planına alınıp rehabilitasyonu yapılacaktır. Saraycık, kurşunlu Köyü’nün kanalizasyonu hala Sarıçay’dan akmaktadır. Ben de Sarıçay’ın bir an önce rehabilite edilmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

Ogün İnal