İşletmeleri aylardır Koronavirüs önlemleri nedeniyle kapalı olan esnaf çare ararken ve kısıtlamalar devam ederken AK Parti İl Kongrelerinde yaşanan kalabalık sosyal medyada gündem oldu.

AK Parti İl Kongrelerinde toplanan kalabalığa tepki gösteren bazı kullanıcılar salondan görüntüler paylaşarak, iş yerlerinin salgın gerekçesiyle kapatılması kararı sürerken, kalabalık kongre yapılmasına tepki gösterdiler. Dün 9 ayrı ilde yapılan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın on-line olarak katıldığı kongrelerden görüntülerin yer aldığı videoyu sosyal medya hesabından paylaşan vatandaşlar çifte standarta tepki gösterdiler. Vatandaşlar, “Korona siz kongre yaparken, yemekler düzenlerken yok. Ama esnaf dükkanını açmak isterken, eğlence sektörü eskiye dönmek isteyince var. Sosyal mesafe olmadan dip dibe kongre yap. Sonra ekmek parası peşinde olan esnaf aylardır kapalı kalsın. Vicdansızlık” dediler.

Çanakkaleli Mustafa Alptuğ Akkoca yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “1285 kişilik kapalı salonda AKP İl kongresi yapılabiliyor fakat esnaf Murat abimin 15 müşteri oturacak lokantası kapalı. Yeni mezun diplomalı işsiz Batuhan ve Leyla'nın kafeteryası Pandemi önlemleri dolayısıyla açılamıyor. 1285 kişilik salonda tam 5 saat tamı tamına 5 saat aralıksız kongre yapılabiliyor ama bizim Namık abi Cumartesi Pazar günü tekel büfesinden alkol satamıyor dükkanını açamıyor. 1285 kişilik salon tıka basa dolu ve AKP önceden belirlediği il başkanını sırf mutmain olmak için bir daha seçiyor ama Ayşe abla el işi tezgahını açıp evine ekmek götüremiyor. Sağlık çalışanı çocuğunu göremiyor. Açıklama yapıyorlar mesafe kurallarına uyulmuş. Ben bu fotoğraftaki mesafeyi görebiliyorum, halkla, milletle insanlıkla aranıza mesafe koymuşsunuz.”

Öte yandan Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca’nın sosyal medyada yaptığı,” Virüsün bulaşma yollarını tamamen kapatalım” paylaşımın altına bir kullanıcı, “Peki yapılan kongre mitinglerini nasıl kapatacağız Sayın Bakan? Siz sosyal mesafe dedikçe AK Parti miting yapıyor, bu hepimizi riske etmiyor mu?” diye sordu.
Başka bir kullanıcı da, “AK parti 7.Olağan Kongresi’ne HES koduyla sosyal mesafe kuralına uyularak katılım oluyor. Bu korona siz kongre yaparken, yemekler düzenlerken yok. Ama esnaf dükkanını açmak isterken, eğlence sektörü eskiye dönmek isteyince var. Bu ne rezillik yeter artık ya” dedi.
Bir kullanıcı, “Sosyal mesafe olmadan dip dibe kongre yap. Sonra ekmek parası peşinde olan esnaf aylardır kapalı kalsın. Vicdansız ve adaletsizsiniz” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek ise twitterda, “Kongreler bu kalabalıklarla yapılabiliyorsa, bizim işyerlerimiz neden kapalı” diye soran esnafı kastederek, “Bu haklı soruya kim cevap verecek?” dedi.   

Mine Tarım