İyi Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar Çanakkale Belediyesi 2021 yılı ilk belediye meclisinde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve İyi Parti Belediye Meclis üyesi Burak Kunt arasında yaşanan gergin anlar ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

İYİ Partili Burak Kunt’un partisinin komisyonlara alınmaması iddiası ve antidemokratik yaklaşım eleştirisi üzerinden başlayan tartışma belediye meclisinde gerginliğe neden olmuştu.  Kunt’un siyasette yer edinmek için kasıtlı olarak mecliste gerginlik yarattığını ifade eden Gökhan, İYİ Parti için, “Varlığınızı CHP’ye borçlusunuz sözlerini söylemesinin ardından ikinci oturum başlangıcında İYİ Partili meclis üyeleri protesto amacıyla toplantıyı terk etmişti.

 Belediye Başkanı Gökhan, Burak Kunt’un konuşmaları ile ilgili olarak ise; “Siz bu konuşmalarınız ile neye mal oldunuz biliyor musunuz? CHP ile İYİ Parti arasındaki ittifakı zedelediniz” ifadelerini kullanmıştı. Değerlendirmede bulunan Selahattin Yıldızlar “Konuşmayı yapan seçimlere birlikte girdiğimiz ve bundan dolayı tarihinin en yüksek oyu ile seçilen belediye başkanı. Maalesef demokrasi bazı bedenlere yük gelebilir, belki de kendi çıkarları için millet ittifakı iki partimizin ve kıymetli genel başkanlarının ülke yararına atmış olduğu adımları anlamamış olabilir. Bu söylem Cumhuriyet Halk Partisi ve ona gönül veren teşkilatların da anlamlandıramadığı bir söylem olmuştur. Biz Çanakkale İYİ Parti olarak konunun önemine binaen her iki parti genel merkezlerimize bildirdik. Şimdi Çanakkale CHP il başkanlığından Belediye Başkanı adına bir açıklama ve yaptırım beklemekteyiz. Daha sonra detaylı bir açıklama yapacağız. Kamuoyuna saygılarımızla” ifadelerini kullandı.
 
Hasan Sami Er