İçişleri Bakanlığı kararıyla 81 ilde kurulması kararlaştırılan Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Temmuz ayının başında görev başladı. Ekipler “Haydi” uygulamasına gelen ihbarları titizlik ile incelerken sokak hayvanlarının su ve mama ihtiyaçlarını da karşılamak için çalışmalar yapıyor. 

SOKAK HAYVANLARI KORUMA ALTINDA
Çevre ve doğa ile hayvanlara karşı işlenen suçlarla mücadele amacıyla Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Bünyesinde kurulan Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği başta sahipli hayvanları öldüren veya yaralayan, hayvanları zehirleyen, Hayvanları pornografik yayınlarda kullanan, hayvanları kumar oynamak amaçlı dövüştüren kişilere yönelik tüm adli ve idari işlemler gerçekleştiriyor. İlgili büro amirliği ayrıca hayvanlara eziyet çektiren veya pitbull, terrier, japanese tosa gibi tehlikeli cins hayvanları besleyen kişiler hakkında gerekli işlemleri yürüterek gerekli görülmesi halinde bu hayvanlara yeniden sahiplendirme veya koruma altına almak amacıyla el koyma işlemleri yapıyor.

SOKAK HAYVANLARINA YÖNELİK SUÇLAR “HAYDİ” İSİMLİ MOBİL İHBAR APLİKASYON İLE BİLDİRİLEBİLİYOR
Vatandaşların sokak hayvanlarına yapılan her türlü ihlali é haydi “isimli mobil uygulama ile kolluk kuvvetlerine bildirilebiliyor. ”Haydi” isimli Mobil uygulama  ayrıca vatandaşların sokak hayvanlarına ve hayvan haklarına karşı bilinç ve duyarlılığını arttırması ile bu kapsamda yaşanan ihlallerin en kısa ve hızlı yoldan kolluk birimlerine bildirilmesi amacı ile 28.07.2020 tarihinde hayata geçirildi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA 26  NOKTADA SOKAK HAYVANLARINA SU VE MAMA DAĞITILDI
Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği  ekipleri Tüm bu çalışmaların yanında Covid-19 Pandemi sürecinde ülke genelinde uygulamaya alınan sokağa çıkma kısıtlamasında sokak hayvanları unutulmayarak özellikle hafta sonları can dostlarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere önceden belirlenen Çanakkale il merkezinde 26 ayrı noktaya su ve mama bırakma çalışması gerçekleştirdi.

HER İHBAR TİTİZLİKLE DEĞERLENDİRİLİYOR
İhtiyaç ve bakıma muhtaç olduğu, sahipsiz olduğundan çevreye tehlike yarattığı değerlendirilen yada hayvan hakları ihlallerinde başta “HAYDİ” uygulaması üzerinden veya 112 Acil Çağrı hattı üzerinden bildirilen tüm ihbar ve talepler Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri tarafından titizlikle değerlendiriliyor.
 
Ogün İnal