Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir sürücüleri kış lastiği taktırmaları konusunda uyardı.

1 Aralık'ta başlayan ve 1 Nisan 2021'e kadar devam edecek uygulamada kurala uymayan araçların sürücülerine 776 lira ceza kesilecek. Söz konusu ceza, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak yeniden değerleme oranı çerçevesinde 1 Ocak 2021 itibarıyla güncellenecek.

Kış mevsiminde sürücülerin ve yolcuların güvenliği için en önemli tedbirlerden birisi olan kış lastiği uygulamasında şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği zorunluluğu 1 Aralık'ta uygulamaya girdi.1 Nisan 2021'de sona erecek uygulama kapsamında, kış lastiği takmayan sürücülere 776 lira ceza kesilecek. Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir, “Kış lastiği konusunda her yıl 7 derecenin altına düşmeyen bölgelerde uygulama zorunlu değildi. Bu yıl ilke defa dereceye bakılmaksızın zorunlu oldu. O yüzden sürücülerimizi ve tüm ticari araç sahiplerini kış lastiği taktırmaları konusunda uyarıyoruz. Öte yandan çalışmayan, kontak açmayan sürücülerimiz de var, onların taktırmasına gerek yok” dedi.

Mine Tarım