Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir Pandemi sürecinde zor günler geçiren esnafın yapılandırma taksitleri için belirlenen ödeme takviminin değişmesini istedi. İşyeri kapanan esnafın taksitlerini Ocak ve Şubat ayında ödemesinin mümkün olmadığını kaydeden Demir, ödeme zamanının Nisan-Mayıs ayına çekilmesi gerektiğini ifade etti.

Tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de etkisi altına alan korona virüsü salgını, esnafı derinden yaraladı. Salgının yayılmaması için alınan tedbirler kapsamında aylarca dükkan açamayan esnaflar, taksitlerini nasıl ödeyeceklerini kara kara düşünmeye başladı.

Salgının vatandaşları da ekonomik olarak etkilemesinin ardından kentteki bazı esnaflar Al-Götür uygulaması ile ayakta kalmaya çalışırken, bazıları kepenk kapattı. Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir İşte Çanakkale Gazetesi’ne yaptığı değerlendirmede borçlarla ilgili yapılandırma takviminde değişiklik beklediklerini söyleyerek, baskı altındaki esnafın rahatlatılması gerektiğine vurgu yaptı.

“ÖDEME TAKVİMİ YANLIŞ”
Hizmet veremeyen esnafın çarkı döndüremediğini vurgulayan Başkan Demir, “İşletmelerimizin önemli bir bölümü Kovid-19 salgını süresince kepenklerini indirmek zorunda kaldı. Kapalı kaldığı süre içerisinde masraflar ve ödemeler devam etti. Salgın nedeniyle okullar kapandı, servis esnafı çalışmıyor. Lokantalar paket servisi ile işi götürmeye çalışıyor, ama yevmiyelerini çıkartamıyor. Esnaf büyük sıkıntıda. Esnaf odaları olarak dilekçe verdik. Yapılandırma yapıldı, ama ödeme zamanı yanlış. Tedbirlerle yeniden zora giren esnaf ilk taksitlerini nasıl ödeyecek? Ödeyemeyince yapılandırma da bozluyor. Ocak ve Şubat ayında ödemelerin yapılması bekleniyor, ama dükkanlar kapalı. O yüzden ödemeler Nisan-Mayıs ayına çekilmeli. Normalleşme başlasın, dükkanlar açılsın o zaman ödeme başlasın” dedi.

Mine Tarım