25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü kapsamında Kadına yönelik şiddetle topyekün mücadele edilmesi ve alınması gereken önlemler ile kurumlar arası iş birliğini sağlamak amacıyla 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyon” toplantısı Vali İlhami Aktaş başkanlığında Deniz Polis Evi’nde gerçekleştirildi.
 
Toplantıya; Vali İlhami Aktaş, Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tahsin Saruhan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muhammet Mermer, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, ÇOMÜ Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ferah Özkök ile ilgili Kamu Kurum Müdürleri ve komisyon üyeleri katıldı.
 
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyon toplantısında; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Nuray Gümrükçü tarafından ilimizde kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin katılımcılara bilgi verildi. Yapılan bilgilendirmenin ardından toplantıda kadına yönelik şiddetin engellenmesi için yürütülmesi gereken çalışmalar, kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, toplumsal farkındalığın artırılması, şiddet mağdurunun yaşam, fiziksel ve ruhsal vücut bütünlüğünün her şart altında korunması ile yapılması planlanan çalışmalar görüşüldü. Toplantı; görüş, öneri ve değerlendirmelerin ardından sona erdi.