DEVA Partisi İl Başkanı Berkay Karaca, son dönemlerde gündeme gelen Adalet reformu, demokrasi reformu, ekonomi reformu hakkında açıklamalarda bulundu.

DEVA Partisi İl Başkanı Berkay Karaca, Merkez Bankasının faiz politikası hakkında Çanakkale özelinde değerlendirmede bulunarak, ‘’Bu faizle zaten şu an esnafımız bitmiş durumda’’ dedi. 

Merkez Bankasının faiz arttırmasını değerlendiren Karaca, ‘’Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce ‘Siz bu kardeşinize yetki verin ondan sonra faizle nasıl uğraşılır göreceksiniz’ şeklinde açıklamaları söz konusuydu. Şimdi gelinen noktada faiz oranları yüzde 15’e kadar çıktı. Biz artık bu ülkenin kötü yönetiminden kaynaklı olarak faizlerin arttığını düşünüyoruz. Dolar döviz kurlarını sabit tutabilmek için merkez bankasında bulunan 130 milyar dolar rezerv parayı heba ettiler. Vatandaşlarımızın zor günleri için kullanılması gereken parayı bir çırpıda heba edildi. Bunların hepsi kötü yönetimden kaynaklanıyor. Merkez bankası bağımsız bir kuruluş olması gerekirken merkez başkanını görevden aldılar devamlı olarak baskı uyguluyorlar. Bağımsız olması gereken bir bankanın,  merkez bankasının cumhurbaşkanı müdahaleleriyle şu an ülkemiz gerçekten önünü göremez bir şekilde devam etmekte. Biz bu kötü gidişata gerçekten üzülüyoruz. Ve bunun için de partimiz, zaten genel başkanımız bu hususta açıklamalar yapıyor. Ve devamlı yapmış olduğumuz açıklamalara istinaden de zaten bizleri ‘copy-paste’ yaparak bizim çözüm önerilerimizi uygulamaya başladılar’’ dedi.

“ESNAFIN BU ŞEKİLDE DEVAM ETMESİ MÜMKÜN DEĞİL”
Ekonomide faiz artırımını Çanakkale özelinde değerlendiren Karaca, ‘’Bu faizle zaten şu an esnafımız bitmiş durumda. Kahvehaneler, kafeler işletmeler, yurtçular hepsi kapanmış vaziyette. Devamlı insanlarla, esnaflarımızla görüşüyoruz. Önünü göremez bir haldeler. Çanakkale’miz bir öğrenci kenti. 50 bin öğrencimiz şu an okulların kapanması nedeniyle hepsi memlekete gitti. Şu anda esnafımız zor durumda zaten bu şekilde de devam etmesi mümkün değil’’ açıklamasında bulundu.

‘’DEVAMLI ZAMLAR GELMEKTE AMA MAHSULLER PARA ETMİYOR’’
Çanakkale’nin sorunlarına da değinen Karaca, ‘’Çanakkale’miz tarım, hayvancılık ve turizm kenti. Bu alanlarda her alanda olduğu gibi bu alanlarda da büyük sorunlar söz konusu. Gübreye, mazota bütün tarım malzemelerine devamlı zamlar gelmekte ama ürünler, mahsuller para etmiyor. Bu sebeple de süt fiyatları devamlı şekilde aynı ama giderleri de her geçen gün artmaktadır. Bu sebeple esnafımız çiftçimiz hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız hepsi mağdur olmuştur. Yine aynı şekilde turizm çok önemli. Bir turizm kentinde şu an otelcilerle görüşüyoruz. Turizmle uğraşan firmalarla, hepsi yüzde 80, yüzde 90 oranlarında işletmeleri durmuş oranda. İşlerinin kötü gittiklerini söylüyorlar üzülüyoruz’’ ifadelerini kullandı.
DEVA Partisi’nin 1. Olağan Kongresine partinin Genel Başkanı Ali Babacan’ın da katılım göstereceğini belirterek, ‘’Ayın 24’ünde Tekirdağ kongremiz var. Genel başkan oradan çıkar çıkmaz Çanakkale’ye gelecek. Burada kendisini karşılayacağız. Ertesi gün sabah oda başkanlarımızla, STK başkan ve temsilcileriyle bir kahvaltı organizasyonumuz var. Burada bizden istediği Çanakkale’mizde ne gibi sorunlar var her sektörde bizzat kendilerinden dinlemek istedi başkanımız. Biz de bununla ilgili olarak tüm odaları ve STK’ları ziyaret ettik. Bizzat kendilerine davetiyelerimizi verdik. Onların sorunlarına çare bulacak. Çare bulacak çözümler üretecek politikalar izlemek istiyoruz. Ve onları kendisi dinlemek istediğini iletti’’ dedi.

‘’ELİMİZDEN GELEN TÜM ÇABAYI SARF EDECEĞİZ’’
Kendisinin de bir Avukat olmasından dolayı gündemde olan Adalet reformuna değinen Karaca, ‘’Biz hukukun ayaklar altına alınmadığı, hukukun üstünlüğüne inanan, hukuka bağlı yasama yürütme ve yargının aktif bir şekilde ve bağımsız bir şekilde çalışması gerektiğine inanan bir partiyiz. Yargıçlarımızın, savcılarımızın bir telefonla talimat almadığı hukuk kurallarıyla ve vicdanıyla karar vermesi gerektiğine inan bir partiyiz. Ve bu doğrultuda da tüm çalışmalarımızı yapıyoruz. Şu anda adalet bakanımızın yapmış olduğu açıklamayı da tabii ki doğru buluyoruz. Zaten olması gereken bu. Basına ifade özgürlüğü kapsamında, basına müdahalenin olmadığı, yargıçlara müdahalelerin olmadığı pusulaların gönderilmediği bir yargının olması için elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz’’ dedi.

‘’BİZİ TAKLİT EDEBİLİRLER, BİZİM POLİTİKAMIZI UYGULASINLAR’’
Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği ile ilgili ‘’Kendimizi başka yerlerde değil, Avrupa'da görüyor, geleceğimizi Avrupa ile birlikte kurmayı tasavvur ediyoruz" şeklinde bir açıklama yapmış, ardından ise DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ‘’Ekonomiyi batırdıklarını anlamaya başlayınca, Avrupa Birliği’nden söz etmeye başladılar. Pabuç pahalı tabii. Senelerce 'Eyy Batı' diyerek ülkeyi içe kapattılar. Bu konuda da sözümüze geliyorlar. Lafta kopya çekmeye devam ama icraatta bir şey yok. O kadar hızlı bir U dönüşü ki bu yetişebilene aşk olsun. Biraz yavaş" diyerek sert açıklamalarda bulunmuştu. DEVA Partisi İl Başkanı Berkay Karaca, bu gelişmeler hakkında, ‘’Mart ayında partimiz kuruldu.  Partimiz kurulduktan 10 gün sonra çözüm önerileri partimiz tarafından ilan edildi. Ve devamlı olarak her alanda çözüm önerileri dile getiriyorlar. Daha önceden Cumhurbaşkanı ve etrafındaki dar kadro bizim çözüm önerilerimizi dikkate almadığı için zaten şu an adalet olsun ekonomi olsun her alanda kötü bir şekilde yönetim söz konusuydu.  Bu şekilde gitmeyeceğini kendileri de gördükleri için bizi taklit eder bir şekilde söylemlerimiz politikamızı taklit eder bir şekilde zaten hareket ediyorlar. Biz bundan mutlu oluyoruz. Gerçekten bizi taklit edebilirler, bizim politikamızı uygulasınlar ülkemiz feraha ulaşsın iyi olsun biz başka bir şey istemiyoruz’ ’dedi.

‘’POLİTİKALARIMIZI HERKESE ANLATACAĞIZ’’
Çarşamba günü il kongremizi gerçekleştireceğiz. Şu ana kadar 7 ilçe ve 1 belde teşkilatımızı kurduk. 4 ilçemizde de kongrelerimizi tamamladıktan sonra Çarşamba günün kolin otelde saat 15.00’da il kongremizi gerçekleştireceğiz. Pandemi sürecinden dolayı tüm vatandaşlarımız davet etmek istesek de sınırlı sayıda olacak. Pandemi kurallarına uygun, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde kongrelerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu sebeple de tüm vatandaşlarımızdan affımızı isteyerek dualarını bizden eksik etmesinler bizler Çanakkale’ye hizmet etmek için var gücümüzle çalışacağız. Herkese dokunacağız. Sokak sokak, kapı kapı, mahalle mahalle dolaşarak politikalarımızı herkese anlatacağız’’ dedi.

Hasan Sami Er