Tarla domatesi Kasım ayı itibariyle son turfana girdi. Aralık ayına az bir zaman kala tarla domatesi tezgahlardan kalkıyor. Domates 1,5 liradan sezonunda alıcısını bulurken 6 lira ile 2020 senesini kapattı.

Domates tezgahının sahibi Serhat Çakır tarla domatesinin son haftası olduğunun haberini vererek, “Şu an tarlada domatesin son zamanı, bundan sonra seralar çıkacağı için fiyatlar daha da yükselecek. Sera şu anda çıkıyor ama fiyatlar yüksek olduğundan Çanakkale’ye gelmiyor. Her taraf sera domatesi olacaktır” dedi.

YENİ SEBZELER TEZGAHA ÇIKTI
En çok alınan tarla domatesi 6, biber 2,5 TL olarak satıldı. Pazar esnafı tarla domatesinin artık sezonu kapattığını söyledi. Sebze fiyatları domates 6, havuç 3, patlıcan 5,limon kilo 3,  kapya biber 5, maydanoz 1, roka 2,fasulye 5, mantar 6, lahana 7, pırasa 5, ıspanak 6, karnabahar 7 liradan satıldı. Meyveler ise elma 4, nar 4,yerli muz9,5, üzüm 6, mandalina 3 TL olmak üzere dikkat çekti. Pazar esnafı, ıspanağın fiyatlarının geçen seneye göre yüksek olduğunu söyleyerek, “Ispanak bu sene güzel, fiyatlar ise bu sene böyle olur. Elma fiyatları da geçen seneye göre yüksek” şeklinde konuştu. Pazarcı Ayten Durmuş, geçen sene ile bu seneki pırasa fiyatlarının aynı kaldığını belirterek, “Ürüne bakarsak güzel çıkar, bakmazsan kötü çıkar. Pırasayı kazarsan güzel olur. Ürüne değer vermek, hizmet etmek gerekir. O zaman ürün zaten güzel olur” dedi. 

Hasan Sami Er