Corona Virüs başladığında aylarca kapalı kalan ve yeni tedbirler açıklandığında yürekleri ağızlarında kararın açıklanmasını bekleyen berber ve kuaförler rahat bir nefes aldı. İçişleri Bakanlığı tarafından Coronavirüse karşı son tedbirlerle ilgili yayınlanan genelgede berber, kuaför ve güzellik merkezleri 20.00’ de kapanacak.

Çanakkale Berber ve Kuaförler Odası Başkanı Ayhan Engin kısıtlamaları meslek grubu adına İşte Çanakkale Gazetesi’ne değerlendirdi. Başkan Ayhan Engin, “Son tedbirlerle ilgili önemli bir çıkarım yaptım. Komple kapatma kararı alınmamasının en önemli etkenlerinden birinin berber, kuaför ve güzellik salonlarında riskin minimum seyretmesi olduğunu düşünüyorum. Kuaförlerimiz kapanmadığına göre bu meslek grubunda bulaş riski az. Kapatılmamış olmak bizim için önemli” dedi.
 
“TOPLUM GİTTİKÇE KURALLARA UYMA KONUSUNDA DAHA DA BİLİNÇLENİYOR”

Uzun zamandır meslek grubu olarak randevu sistemi ile çalıştıklarını, müşterilerin HES Kodu ve iletişim bilgilerinin alındığını belirten Ayhan Engin, “Kuaförlerimiz kapanmadığına göre bu meslek grubunda bulaş riski az. Bu çok önemli ve sevindirici. Oda başkanı olarak ziyaretlerimizde meslek grubumuza sık sık salgınla ilgili tedbirleri hatırlatıyoruz. Bunlar sosyal mesafe, hijyen ve maske. Gözlemlediğimiz kadarıyla kurallara uyuluyor, toplum gittikçe daha da bilinçleniyor, ama daha da hassas davranmak lazım. Özellikle tek kullanımlık malzemelerle çalışmak önemli” dedi. 

“ÇALIŞMA SAATLERİNDEKİ YENİ DÜZENLEME BİZİ ETKİLEMEDİ”
Çalışma saatleri olarak da saat 09:00’da açılıyorduk, 10:00’da açılacağız. Bayan kuaförler de özel zamanlar hariç akşam 19:00’da kapatıyordu.  12 saat açıktık ve 3-7 saat durmadan çalışıyorduk, şimdi Corona’dan sonra 5-6 saat çalışıp, diğer zamanlarda müşterinin gelmesini bekleyeceğiz.  Bu durumda sabah 10:00- akşam 20:00 arası düzenleme bizi etkilemedi diyebiliriz” şeklinde konuştu.     

“İŞLERİMİZ YÜZDE 33 ORANINDA DÜŞTÜ”
Corona Virüs sürecinde yaklaşık 9-10 aydır her sektörde ekonomik bir daralma yaşandığını kaydeden Başkan Ayhan Engin, “Bütün kesimlerde olduğu gibi bizde de ekonomik anlamda bir etkilenme durumu oldu. Bizim işlerimiz yüzde 33 oranında düştü. Virüsün en kısa zamanda bitmesi, sağlıklı ve mutlu günlere kavuşmamızı diliyorum” dedi.

Mine Tarım