Çanakkale’nin Yenice ilçesinde belediye Covid 19 önlemlerini artırarak vatandaşlara maske, mesafe ve temizlik uyarısında bulundu. Uyarıda burnu açıkta kalarak maske takan kadın kullanılması tepki çekti.

Türkiye’de Corona salgını hızla artmaya devam ederken, salgını kontrol altında tutmaya çabalayan belediyeler de çeşitli önlemler almaya devam ediyor. Halkın yoğun olarak gittiği Yenice’de Perşembe günleri kurulan semt pazarı alınan kararla iki hafta süreyle yapılmayacak. Öte yandan Yenice Belediyesi 11 Kasım’da Facebook üzerinden, sosyal medya hesabından yaptığı afişli uyarıda halkı maske, mesafe ve temizlik konusunda uyardı. Uyarı afişinde kullanılan yaşlı bir kadının maskeyi yanlış takması tepki çekti. Görselde burnu açıkta kalan bir kadının kullanılması, maskenin doğru ve bilinçli kullanılmadığı yorumlarına neden oldu. Uzmanlar aylardır maske takarken burun bölgesinin de kapatılması gerektiğini vurgularken, afişte buna dikkat edilmemesi dikkat çekti.  Sosyal medyada vatandaşlar uyarıyı anlamlı bulurken, maskenin görselde yanlış kullanılması ile ilgili eleştirilerde bulundu. Eleştirilerde şu ifadeler yer aldı: “Ama burnun açık olmadı. Bu şekilde takarsan karşındakini korur ama seni korumaz. Burnumuzu da kapatalım lütfen.”

Yenice Belediye Başkanlığı vatandaşlara yaptığı uyarıda şu ifadelere yer verdi: “Kıymetli Yeniceliler. Kovid 19 virüs salgını ile mücadelede kişisel tedbirleriniz çok önemlidir. Kalabalıktan kaçının. Kişisel temizliğine önem verin. Ellerinizi çok sık yıkayın dezenfekte edin. Maskesiz dışarı çıkmayın ve düzgün olarak takın. Tedbir almak, hastalık ile mücadeleden daha kolaydır.”

Mine Tarım