Bazı kamu kurumlarında dönüşümlü çalışma düzenine geçilirken, bazılarında virüse yakalanma riski fazla olmasına karşın çalışanlar her gün işyerine gitmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı genelgesinin yayımlanmasının ardından ülke genelinde dönüşümlü ve esnek çalışma başlarken, riskin yüksek olduğu Çanakkale’de de İl Umum Hıfsızsıhha Kurulu’nun aldığı kararlar doğrultusunda ilde bulunan kamu kurumlarının bir kısmı esnek çalışma düzenine geçti. Çanakkale’de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi  gibi kurumlar esnek çalışma sistemine geçerken Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün henüz geçmemesi merak uyandırdı.

Gerek Cumhurbaşkanlığı’nın Genelgesi, gerekse Çanakkale İl Pandemi Kurulu kararları doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşlarının bir kısmının esnek çalışmaya geçmesi, bir kısmının ise geçmemesinin hangi planlamanın bir sonucu olduğu merak ediliyor. Öte yandan kamuda çalışan bazı kesimden bize ulaşan okuyucularımız Çanakkale Valiliği’nin Pandemi önlemleri kapsamında mesai saatlerini yarım saat ileri alıp öğlen arasını yarım saat kısaltması ve akşam mesai bitimini aynı saatte bırakmasının ise anlaşılır bir durum olmadığını belirttiler.

Mine Tarım