Eceabat Belediyesi tarafından 6-7-8 Kasım tarihleri arasında düzenlenen zeytin hasadı başladı.
 
 Hasada Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, Birsen Can Pehlivan, Çanakkale Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ve üreticiler ile vatandaşlar katıldı. Zeytin hasadı katılımcıları Belediye Sosyal Tesisler önünde toplandı.  Hasat alanına giden vatandaşlar zeytin toplarken, zeytinyağı ile ilgili bilgiler edindiler.
 
Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli yaptığı konuşma, “Belediye Meclis üyemiz Timur Bey’in önerisiyle böyle bir işe kalkıştık. Nasıl ki anne baba ilk çocuğunu büyütürken, belli bir acemilik çeker, ikinci çocukta daha tecrübeli anne-baba olursa biz de belki de ikinci hasadımızda daha profesyonelce, daha eksikliklerimizi tamamlayarak, daha iyi bir etkinlik yapabiliriz. Şimdiden eksikliklerimiz olursa sizlerden özür dilerim. Burada ticaretle uğraşanlar, yatırımcılar yıllardır hep kendi halimizde samimi ortamlarda konuştuğumuz bir olay var. Deniyor ki, yarımadada her şey mevcut, her şeyimiz bol ama bir türlü bunun kıymetini, takdirini göremiyoruz. Profesyonel olarak yapanlar, ödül alanları biz bu araştırmaya girdikten sonra öğrendik. Bizim bölgemizde de bunlar varmış. Bu bizim de eksikliğimiz. Biz bunu profesyonelce yaptığımız zaman, ilerideki katma değeri hem üreticimize hem pazarlamasını yapan arkadaşlarımıza, hepimize faydası olacaktır. Tabi burada kimlerden destek bulmamız gerekir; sağ olsun Ticaret Odası Başkanımız Selçuk Bey bununla ilgili her türlü girişimde bulunacağını tahmin ediyorum” dedi.
 
“MARKALAŞMA VE TAĞŞİŞLE MÜCADELEYİ HEPİMİZİN ALIŞKANLIK HALİNE GETİRMESİ LAZIM”
 
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk Semizoğlu da, “İnanarak başlamak, zaferin yarısından çoğudur bence. İnanılmaz iyi şeylere vesile olacağına inanıyorum. Ödül olan değerli üyelerimizi kutlamak istiyorum. Ticaret Sanayi Odası olarak, zeytinyağı için neler yapıyoruz, neler yapabiliriz uzak olduğumuz bir konu değil. Geçen hafta ikincisini yaptık, bir zeytinyağı komitesi kurduk. Geçen hafta Geyikli Kooperatif Başkanı aradı ve ‘Ön onayı aldık,  destekleriniz için çok teşekkür ederiz’ dediler. Doğru ambalajla doğru ürünün Eceabat zeytinyağı şeklinde satılması lazım çünkü markalaşma böyle olur. Markalaşma ve tağşişle mücadeleyi hepimizin alışkanlık haline getirmesi lazım. Sadece zeytinyağı değil, her konuda bunu yapmamız lazım. 2018 Ağustos’ta bir dalgalanma başladı, daha sonra korona oldu. Ticaret olmadan, aş olmadan, karnımız doymadan hiç birimiz rahat edemiyoruz. Bunun için üretmemiz lazım. Üretip, markalaşıp katma değerini tamamen alıp satmamız lazım. Zeytinyağını üretmişiz, toptancıya satmışız. Bunun hiçbir esprisi yok bana göre” dedi.
 
Etkinlik kapsamında sokakta sanat duvar boyama çalışması, Pazarbaşı Zeytinyağı Fabrikasına gezi, Suvla Şarap Fabrikasına ziyaret gerçekleştirildi.
 
Hasan Sami Er