ÇANAKKALE BELEDİYESİ YARDIM KAMYONU YOLA ÇIKTI

Depremzedelerin hala çadırlarda yaşadığını belirten Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Yaralarımızı birlikte saracağız, duyarlılığımızı devam ettirmeliyiz” dedi.
İzmir’ de Meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem felaketinin ardından yakınlarını ve evlerini kaybeden bölgede yaşayan vatandaşlar için Çanakkale Belediyesi’nin başlattığı yardım kampanyası ilgi gördü. Çalışma kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi yardım koordinasyon merkezi görevlilerinden  depremzedelerin ihtiyaç duyduğu malzeme listesini talep eden Çanakkale Belediyesi   gönderilen yardım ihtiyaç listesine göre hem Çanakkaleli bağışçılardan, hem de Çanakkale Belediyesi çalışanlarının desteği ile ihtiyaç duyulan malzemelerden oluşan yardımları hazır ettiler. Hazırlanan yardımlar kamyona yüklendi ve kamyon dün sabah saatlerinde yola çıktı.

Üzerinde “ Çanakkale’nin kalbi İzmir için atıyor parkartının asıldığı yardım kamyonu Çanakkale belediyesi önünden İzmir’e uğurlandı. Uğurlanma törenine katılan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Yaptığı açıklamada, “Acil yardımlar kapsamında İzmir için çok ciddi yardımlar yapılıyor. Devlet yardım ediyor, AFAD yardım ediyor, Belediye’nin imkanları var ama o andaki ihtiyaçlar karşılandı fakat orada yaşam devam ediyor.  Özellikle çadırlarda yaşam devam ediyor.  Henüz başka bir eve geçme ya da prefabrik bir eve geçilmiş değil. Dolayısı ile o yaşam içerisinde insanların bir takım ihtiyaçları var. Bununla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi bir ihtiyaç listeyi çıkarttı.  Biz de o liste üzerinden  kamyondaki malzemeleri temin ettik. Bu malzemeleri özellikle bağışçılarımız verdi. Belediye çalışanları katkı verdi. Burada çok çeşitli malzemeler var örneğin tulum. Soğukta sıcak tutacak uyku tulumu. Bebek bezleri çok önemli. Kazak, ayakkabı gibi, dezenfekten gibi  biliyorsunuz Covid var. dolayısı ile listeye göre topladığımız malzemeleri İzmir’e yolluyoruz.  Belediyeler yardımları paylaşıyorlar. Biz de katkıda bulunmak için yardımları gönderiyoruz. Bunu anlatmamın sebebi duyuru olsun diye değil, duyarlılığı devam ettirmeliyiz.  Şu anda çadırlarda yaşayan insanlara destek olmak isterlerse ve belediyemize müracaat ederlerse biz de yardımları İzmir’e ulaştırırız. Ben başta Belediye personeli olmak üzere destek veren tüm hemşehrilerime teşekkür ederim” dedi. Konuşmanın ardından yardım kamyonu İzmir’ e doğru yola çıktı.

Ogün inal