CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan Meclis Genel Kurulu’na Genel Kurulu’na 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle verilen arada Bozcaada ve merkeze bağlı köylere gerçekleştirdiği ziyaretlerde, “Küresel salgın ekonomiyi sarsıyor. Bu dönemde IBAN vererek tarihe geçen bir ekonomi yönetimi var. Yıllardır devletine vergisini ödeyen esnafa, çiftçiye getirilen çözüm, faizle para satmak” diye konuştu.

CHP Milletvekili Özgür Ceylan, Bozcaada, Geyikli ve merkeze bağlı Yapıldak, Özbek ve Karacaören Köylerini ziyaret ederek partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Özgür Ceylan ziyaretleri sırasında genel ekonomik sorunlar ve tarım üreticisinin içinde bulunduğu sorunları değerlendirirken, “Türkiye de son dönemde Trakya’nın 3 katından fazla tarım alanı kaybedilmiştir. Tarımsal üretimin artırılması için gerekli yapısal önlemler ivedilikle hayata geçirilmelidir ve hasat dönemlerinde ithalat harçlarını sıfırlayan anlayışın terk edilmesi gereklidir” dedi.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle TBMM Genel Kurulu’na verilen arada ilk olarak Bozcaada’yı ziyaret etti. Ziyaretlerine CHP Bozcaada İlçe Başkanlığından başlayan Özgür Ceylan, burada İlçe Başkanı Selma Kırbaş, Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz ve partililer ile bir araya geldi. CHP Milletvekili Özgür Ceylan daha sonra Bozcaada’da esnaf ziyaretlerinde bulunarak, sorunlar hakkında bilgi alırken, “Küresel salgın ekonomiyi sarsıyor. Bu dönemde İBAN vererek tarihe geçen bir ekonomi yönetimi var. Yıllardır devletine vergisini ödeyen esnafa, çiftçiye getirilen çözüm faizle para satmak”  diye konuştu. Özgür Ceylan, esnafın siftahsız dükkân kapatır hale geldiğini belirtirken, “10 binlercesi kepenk kapattı. Son yıllarda 3,4 milyon yurttaşımız icra takibine girmiş durumda” diye konuştu.

“İTHALAT HARÇLARINI SIFIRLAYAN ANLAYIŞ TERK EDİLMELİ”
Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ziyaretlerinin ikinci gününde de Çanakkale merkeze bağlı Yapıldak, Özbek ve Karacaören köylerini ziyaret etti. Özgür Ceylan’ın köy ziyaretlerine CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık ile partililer de eşlik ederken çiftçinin içinde bulunduğu durum ele alındı. Özgür Ceylan buralarda yaptığı konuşmalarda, Türkiye’nin son dönemde Trakya’nın üç katından fazla tarım alanını kaybettiğini belirterek, “Tarımsal üretimin artırılması için gerekli yapısal önlemler ivedilikle hayata geçirilmelidir ve hasat dönemlerinde ithalat harçlarını sıfırlayan anlayışın terk edilmesi gereklidir” dedi. Özgür Ceylan, 2003 yılından bu yana 682 bin tarım üreticinin, üretimden el çektiğini belirterek “Tarım ihracatı toplamı 77,6 milyar dolarken, ithalata ödenen rakam 104,6 milyar dolar. Fark tam 27 milyar dolar yani kendi üreticimizi değil, yabancı ülke çiftçilerini desteklemişiz” diye konuştu. Çiftçinin, sanayicinin ve esnafın yüzünün gülmediğini ileri süren Özgür Ceylan, “2002'de bir çiftçinin bankalara ortalama borcu bin lira iken 2019 yılında bu rakam 52 bin lira olmuş. Sonuç mu? Sonuç, üretimden uzaklaşan çiftçi gerçeği” diye konuştu.
 


Kaynak: Haber Merkezi