Corona Virüs salgını nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından hastaların sağlık hizmetlerine daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilmesi için başlatılmış olan Merkezi Hastane Randevu Sistemi’nden randevu almak çileye dönüştü.

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde Kadın Doğum, Psikiyatri,  gibi bölümlerden randevu alamayan, aldıkları randevunun da çeşitli nedenlerle iptal edildiğini öğrenen hastalar isyan etti. Randevu alamayan, ya da randevu tarihi 15 gün sonraya atılan hastalar, “Devlet Hastanesi’nden randevu alamayan hasta özele muhtaç bırakılıyor. Özel hastaneye ve hekime verecek parası olamayan tedavi olamayacak mı?’ dediler.

“ÜÇ KEZ RANDEVUM İPTAL EDİLDİ”
Çanakkale’de yaşayan Ş.G isimli psikiyatri hastası ilacını yazdırmak için 3 kez Psikiyatri Kliniği’nden 182’yi arayıp randevu aldığını, 3 randevusunun da iptal edildiğini belirterek, özel doktora gitmek zorunda kaldığını ve 350 liralık muayene ücreti ödediğini belirtti. Ş.G gazetemize yaptığı açıklamada, “Düzenli olarak tedavime devam etmek zorundayım. Psikiyatri bölümü için tam 3 kez randevu aldım, aldığım randevularımın son anda gelen SMS ile iptal edildiğini öğrendim, ilacımı yazdırmak ve kullanmaya devam etmek zorunda olduğum için özele gittim, psikiyatri doktorlarının özelde muayene ücreti 350 lira, bu ücreti vermek mümkün değil. Buna mecbur bırakılmak zorunda kaldım” dedi.

“ÖZELE GİDECEK PARAM YOK”
Çanakkale Merkez’de ikamet eden ve Kadın Doğum Uzmanı’ndan randevu almak isteyen T.K ise, “Uzun bir süredir randevu almaya çalışıyorum, randevu yok dediler, sistem sürekli 15 gün sonraya atıyor,  bir ay uğraştığım, en son internette hekim boş olunca alabilmek için form doldurdum, dönüş olmadı. Özel doktora gidecek param yok” dedi.    

Mine Tarım